ΗΠΑ: Υπό τη σκιά της διαρροής των WikiLeaks το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος

ΗΠΑ: Υπό τη σκιά της διαρροής των WikiLeaks το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχίζει σήμερα το κεντρικό συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο αναμένεται ότι θα εκλέξει επίσημα τη Χίλαρι Κλίντον ως προεδρική υποψήφια για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Η προεκλογική διαμάχη ανάμεσα στον Μπέρνι Σάντερς και τη Χίλαρι Κλίντον αναζωπυρώθηκε την Παρασκευή με τη διαρροή 19.000 ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σε ανακοίνωση της, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς τόνισε ότι ο καλύτερος τρόπος για την επίτευξη του στόχου των Δημοκρατικών, προκειμένου η Χίλαρι Κλίντον να εισέλθει

στο Λευκό Οίκο, είναι η παραίτησή της μετά τη διεξαγωγή του κεντρικού συνεδρίου.

Την παραίτησή της είχε απαιτήσει νωρίτερα ο Μπέρνι Σάντερς. Το ζήτημα που προκλήθηκε έπληξε την εικόνα του Δημοκρατικού Κόμματος, αν και γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί μια ενωτική εικόνα, σε αντίθεση με τις ευαίσθητες πολιτικές ισορροπίες που είχε ως αποτέλεσμα για τους Ρεπουμπλικάνους η επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρική υποψηφιότητα του κόμματος.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα διέρρευσαν την Παρασκευή από τα WikiLeaks αποκάλυψαν ότι στελέχη της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών αναζητούσαν τρόπους να υποβαθμίσουν την προεκλογική εκστρατεία που διεξήγαγε ο Μπέρνι Σάντερς, βασικός συνυποψήφιος της Χίλαρι Κλίντον για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος.

Από την πλευρά του, ο Σάντερς δήλωσε ότι η Βάσερμαν Σουλτς έλαβε τη σωστή απόφαση για το μέλλον του Δημοκρατικού Κόμματος. «Η ηγεσία του κόμματος, πρέπει να είναι πάντα αμέτοχη στην διεξαγόμενη προεκλογική εκστρατεία, συμπεριφορά που δεν υιοθετήθηκε στον προεκλογικό αγώνα του 2016», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάντερς.

Η κεντρική διάσκεψη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Κλίβελαντ χαρακτηρίστηκε από σοβαρές απουσίες ηγετικών κύκλων του κόμματος, αλλά και την απόφαση του Τεντ Κρουζ να μη στηρίξει επίσημα την προεδρική υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας το κλίμα πολιτικής αμφισβήτησης που καλλιέργησε η προεκλογική εκστρατεία του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή