Επιτροπή Θεσμών σε υψηλούς τόνους

Επιτροπή Θεσμών σε υψηλούς τόνους

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση πυροδότησε χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η συζήτηση επί αναφοράς της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη πως έχει «αποδεικτικά στοιχεία» σχετικά με το περιεχόμενο συνομιλίας που είχε κατά το παρελθόν με τον αν. υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο. Ηταν μία ακόμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης των καταγγελιών της κ. Τσατάνη αναφορικά με κυβερνητικές παρεμβάσεις στο έργο της.

Η σπίθα που πυρπόλησε το κλίμα στη χθεσινή συζήτηση ήταν η ερώτηση της προέδρου της επιτροπής, Αναστασίας Χριστοδουλοπούλου, προς την εισαγγελέα εάν ο προαναφερθείς ισχυρισμός της σημαίνει πως είχε «παγιδεύσει» το τηλέφωνο του αναπληρωτή υπουργού.

Αμέσως αντέδρασε ο κ. Ευ. Βενιζέλος: «Τι ερώτηση είναι αυτή;» είπε, για να αντιδράσει επίσης αμέσως η κ. Χριστοδουλοπούλου: «Κύριε Βενιζέλο, δεν είστε εισαγγελέας εδώ». Εν μέσω διαμαρτυριών και από βουλευτές της Ν.Δ., η συζήτηση έγινε έντονη, με την κ. Τσατάνη να δηλώνει ότι επιφυλάσσεται να προσκομίσει στα αρμόδια όργανα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή