Την Τρίτη στην Άγκυρα η αμερικανική αποστολή για την υπόθεση Γκιουλέν

Την Τρίτη στην Άγκυρα η αμερικανική αποστολή για την υπόθεση Γκιουλέν

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο και μεθαύριο θα συναντηθεί μία επίσημη αποστολή Αμερικανών αξιωματούχων με τις τουρκικές αρχές στα πλαίσια της έρευνας για την υπόθεση του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος θεωρείται από την τουρκική κυβέρνηση υπεύθυνος για τη διοργάνωση της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, όπως ανέφερε το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλούμενο τουρκική διπλωματική πηγή.

Η Άγκυρα έχει απαιτήσει την έκδοση του Γκιουλέν. Η αμερικανική αντιπροσωπεία απαρτίζεται από τέσσερις αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Εξωτερικών και θα συνομιλήσει με εκπροσώπους των τουρκικών δικαστικών αρχών.

Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα την παραμονή της επίσκεψης του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στην Άγκυρα. Έπειτα από τις συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη και την Τετάρτη, μια ομάδα με αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης της Τουρκίας αναμένεται επίσης να μεταβεί στις ΗΠΑ.

Απομακρύνονται τα άρματα μάχης από Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα

Εξάλλου, κατόπιν απόφασης των τουρκικών αρχών να μετακινηθεί μέρος των στρατώνων μακριά από τις μητροπόλεις, τα άρματα μάχης άρχισαν να απομακρύνονται σήμερα από την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Μια πρώτη αυτοκινητοπομπή, που μετέφερε έξι τεθωρακισμένα, αναχώρησε από την Κωνσταντινούπολη προς τη γειτονική επαρχία Τεκίρντα. Μια άλλη οχηματοπομπή, μεταφέροντας οκτώ τεθωρακισμένα, εγκατέλειψε την Άγκυρα με προορισμό την επαρχία Τσάνκιρι, 150 χλμ. βορειότερα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η επιχείρηση αναμένεται να συνεχιστεί όλη την εβδομάδα, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Η στρατιωτική βάση Ακιντζί της Άγκυρας, από όπου είχαν απογειωθεί αεροσκάφη κι ελικόπτερα για να βομβαρδίσουν πολλούς στόχους στην τουρκική πρωτεύουσα το βράδυ του πραξικοπήματος πρόκειται να κλείσει, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή