Υπερτετραπλασιάστηκε τον Αύγουστο η κίνηση στο δίκτυο της Vodafone

Υπερτετραπλασιάστηκε τον Αύγουστο η κίνηση στο δίκτυο της Vodafone

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερτετραπλασιάστηκε η αύξηση στη χρήση δεδομένων του δικτύου της Vodafone, κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαπενθημέρου του Αυγούστου, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η αύξηση είναι αποτέλεσμα της υψηλής ανάπτυξης της κάλυψης του δικτύου 4G και 4G+ τόσο σε αστικές περιοχές όσο και σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς. Η μεγαλύτερη κίνηση δεδομένων πραγματοποιήθηκε σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως για παράδειγμα το Ρέθυμνο, όπου η αύξηση στην κίνηση δεδομένων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου άγγιξε το 168% σε σχέση με πέρυσι. Ακολουθούν η περιοχή των Χανίων με αύξηση 140%, το Λασίθι (137%), η Χίος (135%), η Ρόδος, η Κατερίνη και η Βέροια (118%), η Πάρος, η Σάμος και η Πρέβεζα με αύξηση μεγαλύτερη από 110%, η Μύκονος (108%), η Τήνος (105%), η Σαντορίνη (101%), η Κέρκυρα (92%) και η Χαλκιδική (83%).

Εξίσου υψηλή ήταν και η κίνηση δεδομένων και φέτος μέσω Internet στο δίκτυο κινητής Cosmote κατά 66% το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Cosmote, από 13 έως και 15 Αυγούστου, η κίνηση mobile data στα δίκτυά της ξεπέρασε τα 475 terabytes, από τα οποία 30% περίπου κινήθηκαν μέσω δικτύων 4G και 4G+, σημειώνοντας αύξηση 342% σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά από την 1η Αυγούστου, η κίνηση δεδομένων ξεπέρασε τα 2,1 petabytes (1 petabyte =1000 terabytes), αυξημένη κατά 60% από το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Φέτος, οι Ελληνες και ξένοι εκδρομείς του Αυγούστου φαίνεται να επέλεξαν τόσο τα νησιά μας, όσο και δημοφιλείς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι νησιωτικές περιοχές με τη μεγαλύτερη αύξηση κίνησης είναι οι Σποράδες (+100%), η Ζάκυνθος (+87%), η Κέρκυρα (+80%), η Λήμνος και ο Αγιος Ευστράτιος (+78%) και η Αμοργός – Αστυπάλαια και Μικρές Κυκλάδες (+70%). Η Πιερία (+70%), η Νέα Καλλικράτεια και τα Νέα Μουδανιά (+66%) και η περιοχή της Κασσάνδρειας και Δυτικής Σιθωνίας (+61%) ήταν αντίστοιχα οι ηπειρωτικές περιοχές με τη μεγαλύτερη αύξηση κίνησης. Με αύξηση περίπου 50% στην κίνηση data ακολουθούν Καβάλα, Πήλιο και Ηλεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή