Συνεχείς οι συλλήψεις στα αεροδρόμια

Συνεχείς οι συλλήψεις στα αεροδρόμια

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν καθημερινές τείνουν να γίνουν το τελευταίο διάστημα οι συλλήψεις αλλοδαπών που επιχειρούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό από ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια κρατώντας στα χέρια τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Νέοι στην πλειονότητά τους, με καταγωγή από χώρες προέλευσης προσφύγων, προσπαθούν με κάθε τρόπο να μεταβούν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης – χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνουν.

Χθες οκτώ αλλοδαποί, έξι άνδρες και δύο γυναίκες, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», ενώ επιχειρούσαν να αναχωρήσουν με προορισμούς τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ιταλία. Πρόκειται για έναν 21χρονο, δύο 19χρονους και μία 25χρονη από το Κονγκό, έναν 26χρονο από τη Γουινέα, έναν 22χρονο από την Ερυθραία, καθώς και έναν 25χρονο με μία 22χρονη από το Αφγανιστάν. Εφεραν γαλλικά, ιταλικά και ιαπωνικά πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις σε άλλα πέντε περιφερειακά αεροδρόμια.

Στον αερολιμένα της Ρόδου συνελήφθησαν δύο Ιρακινοί ηλικίας 39 και 48 ετών, οι οποίοι κάνοντας χρήση διαβατηρίων με πλαστές θεωρήσεις εισόδου επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία. Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν και οι ίδιοι οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Δωδεκανήσων.

Λίγο αργότερα συνελήφθη στο αεροδρόμιο Καλαμάτας ένας 28χρονος από τον Λίβανο, γιατί προσπάθησε με πλαστή ιταλική ταυτότητα να ταξιδέψει στο Μόναχο της Γερμανίας, ενώ το ίδιο συνέβη και στη Μύκονο όπου συνελήφθη ένας 35χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος κάνοντας χρήση κλεμμένου βρετανικού διαβατηρίου επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Βρετανία.

Στη Θήρα, συνελήφθησαν ένας 20χρονος Πακιστανός, ένας 21χρονος Σύρος και ένας 26χρονος Ιρακινός, οι οποίοι επιχείρησαν να κάνουν χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας ιταλικών αρχών με στόχο να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία. Στην εν λόγω επιχείρηση συνελήφθη και ένας 46χρονος Ελληνας γιατί, όπως διαπιστώθηκε, προμήθευσε τον 20χρονο Πακιστανό με πλαστό δελτίο ταυτότητας και τον συνόδευσε από τον Πειραιά στη Θήρα προκειμένου να τον διευκολύνει να ταξιδέψει παράνομα με διεθνή πτήση.

Επίσης, την περασμένη Πέμπτη στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης συνελήφθησαν από αστυνομικούς ένας 23χρονος Πακιστανός και ένας 20χρονος από το Καμερούν, οι οποίοι προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα επιδεικνύοντας στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή