Εκδήλωση για τα 100 έτη από την ίδρυση του ΚΚΕ

Εκδήλωση για τα 100 έτη από την ίδρυση του ΚΚΕ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια ομιλία του κ. Δημήτρη Κουτσούμπα στη μαρτυρική Μακρόνησο θα γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του το ΚΚΕ. Τη σχετική εκδήλωση διοργανώνουν αύριο στις 7 το απόγευμα η κομματική οργάνωση Αττικής και η ΚΝΕ, ενώ θα ακολουθήσει και συναυλία με το έργο του Γιάννη Ρίτσου «Καντάτα για τη Μακρόνησο» που έχει μελοποιήσει ο Θάνος Μικρούτσικος.

Σε ό,τι αφορά δε καθεαυτή την ομιλία του κ. Κουτσούμπα, αναμένεται εξόχως επιθετική για την κυβέρνηση, όπως συμβαίνει άλλωστε και με όλες τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ το τελευταίο διάστημα. Είναι ενδεικτικό ότι χθες το Κομμουνιστικό Κόμμα όχι μόνον καυτηρίασε την παρουσία Τσίπρα στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατική ομάδα, αλλά την χαρακτήρισε ειρωνικά «απολύτως λογική, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να πάρει ολοκληρωτικά τη θέση του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας ένα «αριστερό» άλλοθι στις αντίστοιχες κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που υλοποιούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με αυτήν που υλοποιεί στην Ελλάδα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

«Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο οικοδεσπότης της σύναξης Γάλλος πρόεδρος Ολάντ, του οποίου η κυβέρνηση πριν από λίγο καιρό πήρε πολύ σκληρά μέτρα εις βάρος των Γάλλων εργαζομένων, επικαλούμενη και αυτή τις «βέλτιστες πρακτικές της Ε.Ε.», όπως κάνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του νέου γύρου επίθεσης της β΄ αξιολόγησης», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή