Στις Περιφέρειες η διαχείριση του 37% των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

Στις Περιφέρειες η διαχείριση του 37% των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις Περιφέρειες της χώρας εκχωρούνται αρμοδιότητες που αντιστοιχούν περίπου στο 37% των πόρων του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, για ένα σύνολο αναπτυξιακών παρεμβάσεων, δημόσιων και ιδιωτικών. Στο πλαίσιο αυτών, οι Περιφέρειες καλούνται να υλοποιήσουν τις χωρικές στρατηγικές τους επιλογές σχετικά με τον αγροδιατροφικό τομέα, οι οποίες θα συνεργούν και θα συμπληρώνουν τις εθνικές στρατηγικές επιλογές, με στόχο την αποκέντρωση και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Η πρώτη φάση της εκχώρησης, αφορά κονδύλια ύψους 800 εκατ. ευρώ, τα οποία μεταξύ άλλων θα διατεθούν για επενδύσεις εκκίνησης επιχείρησης για νέους γεωργούς, για ανάπτυξη μικρών εκμεταλλεύσεων, κτηνοτροφικά πάρκα και ζώνες καθώς και ίδρυση επιχειρησιακών ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας.

Οι πόροι των 800 εκατ. ευρώ ανά Περιφέρεια θα κατανεμηθούν ως εξής: Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 74,9 εκατ. ευρώ, Κεντρική Μακεδονία 143,1 εκατ. ευρώ, Δυτική Μακεδονία 46,6 εκατ. ευρώ, Θεσσαλία 81,8 εκατ. ευρώ, Ήπειρος 43,8 εκατ. ευρώ, Ιόνια Νησιά 22 εκατ. ευρώ, Δυτική Ελλάδα 76,3 εκατ. ευρώ, Στερεά Ελλάδα 66,6 εκατ. ευρώ, Πελοπόννησος 81 εκατ. ευρώ, Αττική 22,5 εκατ. ευρώ, Βόρειο Αιγαίο 38,4 εκατ. ευρώ, Νότιο Αιγαίο 25,3 εκατ. ευρώ και Κρήτη 74,6 εκατ. ευρώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή