ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Θα στηρίξουμε τους εργαζόμενους στα κανάλια

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Για έναν αδιάβλητο διαγωνισμό έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών τηλεοπτικής εμβέλειας.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να πράξει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε κανείς εργαζόμενος που θα βρεθεί σε καθεστώς να μην μείνει απροστάτευτος.

«Η υπεράσπιση του κράτους δικαίου, η ενίσχυση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ, καθώς και η εμβάθυνση της δημοκρατίας αποτελούν κεντρικούς πυλώνες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες συνιστά ένα πρώτο, ουσιαστικό βήμα για την αλλαγή σελίδας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, μετά από δεκαετίες παρανομίας και ασυδοσίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση.

«Η επιτυχής έκβαση της διαγωνιστικής διαδικασίας διέψευσε πανηγυρικά και εξέθεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως τη ΝΔ, η οποία μέχρι και την τελευταία στιγμή έδινε μάχες υπέρ της διαπλοκής», προσθέτει.

«Είναι καιρός να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, να το πάρουν πια απόφαση ότι η εποχή της κυριαρχίας του «τριγώνου της διαπλοκής» έλαβε τέλος, και να πάψουν να παρακωλύουν την διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς το μέλλον των εργαζομένων των τηλεοπτικών σταθμών, η Κουμουνδούρου τόνισε ότι θα παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες «αρωγής, ενίσχυσης και στήριξης».
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ