Στο 4,2% οι αποδόσεις των ακινήτων τον Ιούλιο

Στο 4,2% οι αποδόσεις των ακινήτων τον Ιούλιο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποδόσεις της τάξεως του 4,2% προσέφερε στους επενδυτές η παγκόσμια αγορά ακινήτων κατά τη διάρκεια του Ιουλίου. Σύμφωνα με σχετική ανάλυση της ΝΝ Investment Partners, από τις αρχές του έτους οι συνολικές αποδόσεις των ακινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο αγγίζουν το 13,9%, επίδοση που είναι πάνω από 10% υψηλότερη από την αντίστοιχη των μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια. Οπως τονίζουν τα στελέχη της ΝΝ, βασικός λόγος της υψηλής αυτής επίδοσης είναι η πτώση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, που έχει στρέψει περισσότερους επενδυτές στην αγορά ακινήτων. Με βάση τα σχετικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους σημαντική είναι η επίδοση των αγορών ακινήτων στις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρωζώνης, αμφότερες εκ των οποίων προσφέρουν διψήφιες αποδόσεις από τις αρχές του έτους.

Στον αντίποδα, οι αγορές της Μ. Βρετανίας και της Ιαπωνίας έχουν ακολουθήσει αντίστροφη πορεία, δείγμα ότι από μόνες τους οι χαμηλές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων δεν αρκούν για να στρέψουν τους επενδυτές προς την αγορά ακινήτων και να ενισχύσουν την πορεία της. Σύμφωνα με την ΝΝ, σημαντικές παράμετροι είναι επίσης η δυνατότητα που παρέχεται στους επενδυτές να διαβλέψουν τη μελλοντική πορεία της οικονομίας της κάθε χώρας. Οι αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι συνολικά οι προοπτικές της παγκόσμιας αγοράς ακινήτων είναι θετικές, δεδομένου ότι η απασχόληση εμφανίζει τάσεις ενίσχυσης, χάρις στη σταθερή άνοδο των εισοδημάτων, γεγονός που ευνοεί την κατανάλωση κι επομένως και τα εμπορικά ακίνητα, ενώ ευνοϊκά για την αγορά ακινήτων λειτουργούν και τα χαμηλά τραπεζικά επιτόκια. Ακόμα σημαντικότερο είναι, πάντως, το ότι ανοδικά προβλέπεται να κινηθεί το επόμενο διάστημα η δημιουργία νέων νοικοκυριών, ύστερα από σειρά ετών επιδόσεων κάτω του μέσου όρου, με αποτέλεσμα να εκφράζεται η εκτίμηση ότι θα αυξηθεί η ζήτηση νέων κατοικιών παγκοσμίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή