Προκήρυξη υποτροφιών από το υπουργείο Παιδείας

Προκήρυξη υποτροφιών από το υπουργείο Παιδείας

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκταμίευση προκαταβολής ύψους 18 εκατ. ευρώ, από τα συνολικά 240 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν μέσω του νεοσυσταθέντος Ελληνικού Ιδρύματος Ερευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), ανακοίνωσε το υπ. Παιδείας.

Με βάση το ποσό της προκαταβολής σχεδιάζεται η άμεση προκήρυξη δύο δράσεων. Η πρώτη αφορά τη χορήγηση υποτροφιών για υποψήφιους διδάκτορες. Η υποτροφία θα ανέρχεται στο ποσό των 900 ευρώ τον μήνα με διάρκεια έως τρία έτη. Οι συνολικά ωφελούμενοι, σε αυτή την πρώτη προκήρυξη, υπολογίζονται σε 265 υποψήφιους διδάκτορες.

Η δεύτερη δράση αφορά σε ερευνητικά προγράμματα διάρκειας από δύο έως τρία έτη. Το κάθε έργο θα χρηματοδοτηθεί με 200.000 ευρώ, από τα οποία τo 60% θα διατίθεται για τη μισθοδοσία νέων επιστημόνων (μεικτές αποδοχές 1.600-1.800 ευρώ/μήνα). Τα υπόλοιπα θα είναι διαθέσιμα για ερευνητικό εξοπλισμό, αναλώσιμα και συμμετοχή σε συνέδρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή