ΚΟΣΜΟΣ

Διαψεύδει το Ισραήλ τα περί κατάρριψης αεροσκάφους του από τον συριακό στρατό

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατέρριψε ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος και ένα αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη νότια Συρία, στην επαρχία της Δαμασκού, έπειτα από επιδρομή κατά μίας από τις θέσεις του στην Κουνέιτρα, στην περιοχή των υψιπέδων του Γκολάν.

Το Ισραήλ διέψευσε αμέσως την ανακοίνωση. «Δεν υπάρχει αλήθεια» στους ισχυρισμούς αυτούς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού λοχαγός Αριε Σαλικάρ. «Δύο πύραυλοι εδάφους-αέρος εκτοξεύθηκαν από τη Συρία έπειτα από την αποστολή των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων τη νύχτα κατά θέσεων του συριακού πυροβολικού. Η ασφάλεια των αεροπορικών δυνάμεων δεν απειλήθηκε σε καμμία στιγμή», έγραψε στο Twitter άλλος ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, ο συνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συριακού στρατού, «η πολεμική αεροπορία του ισραηλινού εχθρού πραγματοποίησε σήμερα στη 01.00 επιδρομή κατά μίας από τις στρατιωτικές μας θέσεις στην επαρχία της Κουνέιτρα».

«Η αντιαεροπορική μας άμυνα απάντησε καταρρίπτοντας ένα πολεμικό αεροσκάφος στο νοτιο-δυτικό τμήμα της επαρχίας και ένας αναγνωριστικό στο δυτικό τμήμα στη Σα΄σα, αναφέρεται στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Πριν από την συριακή ανακοίνωση, ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι έπληξε θέσεις του συριακού στρατού μετά την πτώση βλήματος που προήλθε από το συριακό έδαφος στο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν που τελεί υπό ισραηλινό έλεγχο.

Ο ισραηλινός στρατός θεωρεί τη συριακή κυβέρνηση υπεύθυνη για οποιαδήποτε βολή προέρχεται από το συριακό έδαφος όποια και αν είναι η προέλευσή της.

Τα περιστατικά αυτά είναι συχνά στην περιοχή αυτή. Η χθεσινή πτώση βλήματος ήταν η τέταρτη σε διάστημα εννέα ημερών.

Το Ισραήλ καταβάλλει προσπάθειες να μην αναμειχθεί στην εξαιρετικά περίπλοκη σύρραξη επί συριακού εδάφους τη Συρία, αλλά πλήττει στρατιωτικούς στόχους της συριακής κυβέρνησης κάθε φορά που τα πυρά ξεπερνούν τα σύνορα με το Ισραήλ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ