Επιστολή διαμαρτυρίας από ΠΑΣΟΚ προς ΕΡΤ

Επιστολή διαμαρτυρίας από ΠΑΣΟΚ προς ΕΡΤ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή επιστολή διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση της ΕΡΤ έστειλε η Χαρ. Τρικούπη, με αφορμή τη διακοπή της μετάδοσης ομιλίας της κ. Φώφης Γεννηματά, η οποία πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Οι συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ (Π. Χρηστίδης – Ν. Βοσδογάνης) τονίζουν στην επιστολή τους ότι είναι η πρώτη φορά που η ΕΡΤ δεν προβάλλει ολοκληρωμένη την ομιλία ενός πολιτικού αρχηγού. «Είναι η πρώτη φορά που παραγνωρίζεται και υποβαθμίζεται αίτημα πολιτικού κόμματος για μετάδοση της δραστηριότητάς του», αναφέρεται, επίσης, στην επιστολή. Οι κ. Χρηστίδης και Βοσδογάνης ζήτησαν, επίσης, να αναμεταδοθεί από την ΕΡΤ1 ολόκληρη η ομιλία της κ. Γεννηματά.

Η ίδια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά την ομιλία της στο Βελλίδειο, εξαπέλυσε αμφίπλευρη επίθεση προς την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. «Ο “Τσάβες της Ευρώπης” κατέληξε o “yes man” των πιο συντηρητικών κύκλων. Οδήγησε τη χώρα σε μόνιμη επιτροπεία και παραχώρησε τον εθνικό πλούτο για 100 χρόνια», είπε η κ. Γεννηματά. Επίσης, άφησε αιχμές εναντίον της Ν.Δ., τονίζοντας ότι η αλλαγή ηγεσίας «δεν συνιστά καμία επί της ουσίας αλλαγή στο διαχρονικά συντηρητικό ιδεολογικό, πολιτικό και προγραμματικό πρόσημό της». Η κ. Γεννηματά επισήμανε πως «η νέα ηγεσία της Ν.Δ. δεν μπορεί να παραγράψει τις πολιτικές ευθύνες, ούτε της καταστροφικής διακυβέρνησης 2004-2009 ούτε των Ζαππείων». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στους άξονες που προτείνει το κόμμα της για την έξοδο από την κρίση. Κατ’ αρχάς, αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης της συμφωνίας με τους εταίρους. Επιπλέον, προτείνει «τολμηρές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις» και αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, καθώς και μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% για την περίοδο 2018-2020. Κάτι τέτοιο, είπε η κ. Γεννηματά «θα επιτρέψει να μεταφερθούν πόροι για την ανάπτυξη της χώρας, αλλά και θα αποτρέψει την ενεργοποίηση του κόφτη, που σημαίνει νέες περικοπές στο εισόδημα των πολιτών».

Στην ομιλία της στο Βελλίδειο η κ. Γεννηματά δεν αναφέρθηκε καθόλου στη συζήτηση για την Κεντροαριστερά. Επίσης, από τη Χαρ. Τρικούπη τονίζεται ότι, έπειτα από την ουσιαστική λήξη των διαπραγματεύσεων με το Ποτάμι, από το ΠΑΣΟΚ ουδείς προτίθεται να απαντήσει ή να σχολιάσει τις τελευταίες ή νέες δηλώσεις του κ. Στ. Θεοδωράκη επί του θέματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή