ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το Δημοκρατικό Κόμμα προειδοποιεί στελέχη για υποκλοπές από χάκερ

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Εκλογές ΗΠΑ 2016

Χάκερ έχουν στοχοποιήσει στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος σε διάφορες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών και έχουν παραβιάσει λογαριασμούς τους, προσποιούμενοι ότι είναι τα ίδια τα στελέχη, αποκάλυψε ο ειδησειογραφικός ιστότοπος Politico την Τετάρτη, βασιζόμενος σε μήνυμα που έστειλε η Ένωση Πολιτειακών Προέδρων του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στο ηλεκτρονικό της μήνυμα με τίτλο "Προειδοποίηση Ασφάλειας: Παρακαλούμε μην Ανοίξετε τα Wikileaks!" η Ένωση προειδοποιεί τους παραλήπτες να αποφύγουν τον ιστότοπο WikiLeaks, ο οποίος έχει αναρτήσει υλικό που διέρρευσε από την Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος, λόγω ανησυχίας για την πιθανότητα να έχουν ενσωματωθεί ηλεκτρονικοί ιοί στα κείμενα, είπε ο Politico.

Εν τω μεταξύ, το εκλογικό παιχνίδι φαίνεται να «χοντραίνει» με τους υποψήφιους των δύο κομμάτων για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές,  Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ να δίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών Κλίντον, 68, είναι σε θέση να υπηρετήσει ως πρόεδρος ενώ τώρα αναρρώνει από μη-μεταδοτική, βακτηριακή πνευμονία, είπε η προσωπική της ιατρός Λίσα Μπάρντακ, σε επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από το προεκλογικό γραφείο της υποψήφιας.

Ο Τραμπ, 70, γνωρίζει ότι θα μπορούσε να χάσει μερικά κιλά, αλλά κατά τ' άλλα είναι απόλυτα υγιής, είπε η σύμβουλος της προεκλογικής του εκστρατείας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς στο τηλεοπτικό κανάλι MSNBC την Τέταρτη, αφού ο υποψήφιος βιντεοσκόπησε μέρος μιας ιατρικής εκπομπής (Dr. Oz Show) στη Νέα Υόρκη που θα προβληθεί σήμερα.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ