ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα 6,3 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη της Interamerican

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Λειτουργική κερδοφορία 6,3 εκατ. ευρώ, βελτιωμένη κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονιά, πέτυχε το πρώτο εξάμηνο του έτους η Interamerican, αξιοποιώντας την καινοτομία και την ψηφιοποίηση σε συνδυασμό με τη συνεχή βελτίωση στον έλεγχο του κόστους. Η εταιρεία κατέγραψε συνολικά μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 167 εκατ. ευρώ, έναντι 184 εκατ. ευρώ κατά το περυσινό πρώτο εξάμηνο και το μερίδιό της διαμορφώνεται στο 9% στο σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς.

Ειδικότερα στους κλάδους γενικών ασφαλίσεων σταθεροποίησε τον τζίρο της στα 94 εκατ. ευρώ. Η Interamerican συνέχισε να αυξάνει τους πελάτες της στον κλάδο οχημάτων, με την παραγωγή να ανέρχεται σε 68,8 εκατ. και τον στόλο των ασφαλισμένων στα 553.774 οχήματα. Αξιοσημείωτη είναι η καινοτόμος προσέγγιση της αγοράς με το πρόγραμμα ασφάλισης «Buy the Mile», προς όφελος των οχημάτων που γράφουν λιγότερα από 5.000 χιλιόμετρα. Σημαντική είναι και η αύξηση της ασφάλισης αστικών ευθυνών και σκαφών, κατά 32% και 29% αντίστοιχα, ενώ κάμψη παρουσίασαν οι ασφαλίσεις πυρός. Ο δείκτης ζημιών της εταιρείας στις γενικές ασφάλειες έχει περιοριστεί στο 50,7%, ενώ το μερίδιο αγοράς έχει αυξηθεί σε 11,4%, φέροντας την Interamerican στην πρώτη θέση.

Στον κλάδο υγείας, τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα διαμορφώθηκαν στα 41 εκατ. ευρώ, στα ίδια δηλαδή επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, παρότι η νέα παραγωγή επηρεάστηκε από τη μείωση της αγοραστικής δυνατότητας. Η εταιρεία κεφαλαιοποιεί τα οφέλη από το πρότυπο σύστημα υγείας και το πυκνό και ποιοτικό δίκτυο υγείας που έχει οργανώσει πανελλαδικά, διαθέτοντας και δικές της υποδομές υπηρεσιών. Η παραγωγή στον κλάδο ζωής διαμορφώθηκε στα 32 εκατ. ευρώ και είναι επηρεασμένη από την εφαρμογή των capital controls. Ωστόσο, η εταιρεία κατά το πρώτο εξάμηνο ενίσχυσε την προϊοντική πλατφόρμα Capital με νέα, ελκυστικά επενδυτικά-αποταμιευτικά προγράμματα. Τα ποσά που κατέβαλε κατά το πρώτο εξάμηνο στους πελάτες της σε αποζημιώσεις και λοιπές υποχρεώσεις ανήλθαν στα 97,5 εκατ. ευρώ.

Η Interamerican έχει προσαρμοστεί με έγκαιρες οργανωτικές, δομικές, διοικητικές και πωλησιακές κινήσεις στις απαιτήσεις του Solvency II, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για την κεφαλαιακή επάρκεια και φερεγγυότητά της την πρωτοπόρο εφαρμογή του Μερικού Εσωτερικού Μοντέλου στις γενικές ασφαλίσεις.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ