Στα 3 εκατ. ευρώ τα έσοδα της REDS το πρώτο εξάμηνο

Στα 3 εκατ. ευρώ τα έσοδα της REDS το πρώτο εξάμηνο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτιωμένη ήταν η εικόνα των οικονομικών αποτελεσμάτων της REDS, θυγατρικής του ομίλου Ελλάκτωρ, κατά τη διάρκεια του φετινού εξαμήνου, καθώς συνεχίστηκε η θετική πορεία του εμπορικού πάρκου Smart Park στην περιοχή Γιαλού των Σπάτων, που αποτελεί και την κύρια πηγή εσόδων της εταιρείας. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, τα έσοδα κατά το πρώτο εξάμηνο διαμορφώθηκαν σε 3 εκατ. ευρώ, έναντι 3,1 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Βελτιωμένη ήταν η λειτουργική κερδοφορία, καθώς τα κέρδη προ φόρων, τόκων κι αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 1,6 εκατ. ευρώ, έναντι 1,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Αντίστοιχα, οι ζημίες μετά από φόρους περιορίστηκαν σε 0,1 εκατ. ευρώ, έναντι 0,4 εκατ. ευρώ. Οι ζημίες της μητρικής REDS Α.Ε. ήταν επίσης χαμηλότερες σε 0,9 εκατ. ευρώ, από 1,3 εκατ. ευρώ κατά το περυσινό εξάμηνο, όταν η εταιρεία είχε προβεί σε απομείωση απαίτησης ύψους 0,2 εκατ. ευρώ από τη συνδεδεμένη εταιρεία Διεθνής ΑΛΚΗ Α.Ε.

Κατά την διάρκεια του φετινού εξαμήνου, η επισκεψιμότητα στο Smart Park, το οποίο είναι μισθωμένο πλέον σε ποσοστό 100%, αυξήθηκε κατά 1,7%, ενώ ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων και λοιπών επιχειρήσεων του πάρκου αυξήθηκε κατά 3,6%, δείγμα της συνεχιζόμενης θετικής πορείας των εμπορικών κέντρων, σε σχέση με το σύνολο του λιανεμπορίου, όπου η εικόνα είναι αντίστροφη. Σημειωτέον ότι η διοίκηση της REDS δρομολογεί πλέον τη δεύτερη φάση του Smart Park, που θα προσθέσει 18.000 τ.μ. επιφάνειας, επίσης εμπορικής χρήσης, λόγω της υψηλής ζήτησης που παρατηρείται. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν, αρχική πρόθεση ήταν η δεύτερη αυτή φάση να αφορά κυρίως την προσθήκη χρήσεων ψυχαγωγίας και κυρίως πολυκινηματογράφων, σχέδιο που εν τέλει εγκαταλείφθηκε, καθώς διαφοροποιήθηκαν και οι συνθήκες στην αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή