MITEF Greece: Technologies That Matter για 6η φορά

MITEF Greece: Technologies That Matter για 6η φορά

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για έκτη συνεχόμενη φορά, το ΜΙΤ Enterprise Forum Greece διοργανώνει στα πλαίσια του κύκλου Technologies That Matter, την εκδήλωση “Downstream Space Applications”, στο Deree – The American College of Greece, στις 27 Σεπτεμβρίου, 2016, σε συνεργασία με τον μη-κυβερνητικό οργανισμό EURISY και το si-cluster|a Corallia initiative.

Οι συμμετέχοντες, μέσα από παρουσιάσεις case studies και ανοιχτές συζητήσεις εκπροσώπων της τεχνολογίας του διαστήματος και της αντίστοιχης επιχειρηματικής δράσης, θα αναλύσουν εξελίξεις αιχμής στις διαστημικές εφαρμογές για τις τηλεπικοινωνίες, τις μεταφορές, τη διαχείριση κινδύνων, τον τουρισμό και τη φιλοξενία, την υγεία, τη ρύπανση, την αγροτική ανάπτυξη και την ενέργεια. Μερικές από αυτές τις αναδυόμενες τεχνολογίες που σχετίζονται με το διάστημα, παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς είναι διαθέσιμες προς αδειοδότηση και θα μπορούσαν να συμβάλουν στη δημιουργία νέων δυναμικών  εταιρειών.  

Η εκδήλωση “Downstream Space Applications” έχει ως στόχο: α) να εμπνεύσει νέους Έλληνες επιχειρηματίες για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τομέα των διαστημικών εφαρμογών, β) να τους ενημερώσει σχετικά με τα βήματα που απαιτούνται για την άδεια χρήσης αυτών των τεχνολογιών, γ) να πληροφορήσει τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τα προγράμματα στήριξης από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και δ) να φέρει σε επαφή νέους επιχειρηματίες με επιστημονικές ομάδες που ήδη δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους τομείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή