Πισίνες ονειρικών διαστάσεων

Πισίνες ονειρικών διαστάσεων

5' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μονίμως ατάραχα νερά τους προκαλούν τους επισκέπτες τους να βουτήξουν, ακόμα κι αν η θάλασσα είναι δυο βήματα μακριά: «σκαρφαλωμένες» σε ουρανοξύστες, «κρυμμένες» σε τροπικά δάση ή «ενσωματωμένες» σε απέραντες αμμουδιές, αυτές είναι μερικές από τις πιο εντυπωσιακές πισίνες στον κόσμο.

1. SAN ALFONSO DEL MAR, ΧΙΛΗ

Και ο άνθρωπος έφτιαξε τον… Παράδεισο. H λευκή ψιλή άμμος απλώνεται κατά μήκος των τριών κεντρικών μονάδων του Alfonso del Mar. Φοίνικες ρίχνουν τη σκιά τους στις σεζλόνγκ συμπληρώνοντας την εικόνα του τροπικού καταφυγίου, που ολοκληρώνεται με τα τιρκουάζ νερά της δεύτερης μεγαλύτερης εξωτερικής πισίνας στον κόσμο. Με τις διαστάσεις της να αγγίζουν 20 Ολυμπιακές πισίνες -μήκος περίπου 1 χλμ. και 250 εκατ. λίτρα νερού- κατείχε το ρεκόρ Γκίνες μέχρι το 2015 που ολοκληρώθηκε το Sharm el Sheikh’s στην Αίγυπτο. Το έργο κατασκεύασε η εταιρεία Crystal Lagoon συλλέγοντας νερό από τον ωκεανό, που η θερμοκρασία του τους καλοκαιρινούς μήνες αγγίζει τους 26° C, ενώ για όσους επισκέπτονται το θέρετρο αργότερα, το χειμώνα, υπάρχει μέσα στην τεχνητή «λιμνοθάλασσα» κλειστή παραλία με θερμαινόμενη άμμο (!). Τέλος, με τις πράσινες λύσεις που υιοθετεί απαιτούνται 100 φορές λιγότερα χημικά και μόνο το 2% της ενέργειας που καταναλώνεται συγκριτικά με άλλες μεθόδους, όπως και 10 φορές λιγότερο νερό από ό,τι ένα γήπεδο του γκολφ.

www.sanalfonso.cl


2. MARINA BAY SANDS, ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ  

«Εδώ όταν κολυμπάς μοιάζει σαν να επιπλέεις στον ορίζοντα της Σιγκαπούρης», λένε ορισμένοι από τους επισκέπτες της πισίνας του Marina Bay Sands. To πολυτελές resort αποτελείται από τρεις πύργους 55 ορόφων ο καθένας, τους οποίους ενώνει μια τεράστια πλατφόρμα μήκους 10.000 τ.μ. ακουμπώντας πάνω στις ταράτσες τους. Σε ύψος 191 μ. από το έδαφος, φιλοξενούνται το SkyPark, που προσφέρει πανοραμική θέα, και η μεγαλύτερη πισίνα υπερχείλισης σε ταράτσα στον κόσμο, μήκους 150 μέτρων. Η κατασκευή της έχει γίνει από ανοξείδωτο χάλυβα και για να γεμίσει χρειάζονται 1.424 κ.μ. νερού! Μετά τη βουτιά, χαλαρώστε στις σεζλόνγκ πίνοντας ένα κοκτέιλ και απολαμβάνοντας τη μοναδική στιγμή του ηλιοβασιλέματος μέσα από τα… σύννεφα! Πρόσβαση στην πισίνα έχουν μόνο οι πελάτες του ξενοδοχείου. Το Marina Bay Sands φιλοξενεί καζίνο, εμπορικό κέντρο, μουσείο, κήπους, spa, εστιατόρια, ακόμα και πίστα για… σκέιτ, καταλαμβάνοντας έκταση 20 στρεμμάτων.

www.marinabaysands.com


3. HANGING GARDENS OF BALI, ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Το Μπαλί αποτελεί για αρκετούς «πνευματικό καταφύγιο». Mε πλούσια παράδοση, κατάφυτα βουνά και απέραντα τιρκουάζ νερά, είναι ένας άλλος… κόσμος. Με πολλές παγκόσμιες διακρίσεις, το Hanging Gardens βρίσκεται σταθερά στις λίστες με τα καλύτερα θέρετρα. Με θέα στον ποταμό Ayung, έχει κατασκευαστεί σε αναβαθμίδες που μιμούνται τους ορυζώνες γύρω από την πόλη του Ubud, δίνοντας την αίσθηση ότι αιωρείται πάνω από τη ζούγκλα. Οι επισκέπτες ανεβοκατεβαίνουν από τις 38 βίλες με τελεφερίκ, ενώ σε ένα ξεχωριστό επίπεδο η κεντρική πισίνα γίνεται πόλος έλξης για αρκετούς από αυτούς, καθώς γοητεύονται από την εμπειρία μιας βουτιάς καταμεσής του τροπικού δάσους – είναι σαν κολυμπάς πάνω από τα δέντρα.

http://hanginggardensofbali.com


4. GRAND HOTEL TREMEZZO – ΙΤΑΛΙΑ

Αναπόφευκτα ο πρωταγωνιστής εδώ είναι η λίμνη, γι’ αυτό να είστε σίγουροι ότι όποια εποχή κι αν βρεθείτε στη λίμνη Κόμο, στο Grand Hotel έχουν φροντίσει ώστε να μπορείτε να απολαύσετε μια βουτιά στα πεντακάθαρα νερά της. Φυσικά, η πισίνα που επιπλέει και μοιάζει να «ξεκουράζεται πάνω στην επιφάνειά της» είναι αυτή που θα σας χαρίσει την αξέχαστη εμπειρία, καθώς έχετε την αίσθηση ότι μπορείτε σχεδόν να αγγίξετε τα κρυστάλλινα νερά της ατενίζοντας απέναντί σας το Bellagio. Η παραλία με την αληθινή άμμο, που έχει διαμορφωθεί μόλις μερικά βήματα από την πισίνα, αναπαριστά τα κλασικά Lido με τις ομπρέλες ηλίου και τα άνετα κρεβάτια για την απαραίτητη χαλάρωση μετά τις βουτιές σας. Οσο για το δίλημμα «πισίνα ή λίμνη;» δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Κάθε μέρα είναι μια καινούργια μέρα, με νέες απολαύσεις.

www.grandhoteltremezzo.com

 


5. The Oberoi Udaivilas, ΙΝΔΙΑ

Η Udaipur έχει διακριθεί δύο φορές ως «η πιο παραμυθένια πόλη της Ινδίας» και είναι ζηλευτό πώς συνδυάζει το ρομαντισμό του χθες, που της προσδίδουν τα παλάτια, οι ναοί και τα παζάρια της, με τα σύγχρονα πολυτελή θέρετρα που την περιβάλλουν. Ανάμεσά τους και το Oberoi Udaivilas, στην όχθη της λίμνης Pichola. Εντυπωσιάζει η αρχιτεκτονική του με τους θόλους, τους καταπράσινους κήπους και τις πισίνες που μοιάζουν με μικρές διάσπαρτες λίμνες. Ιδανικό σημείο χαλάρωσης η κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου, με τα εντυπωσιακά μπλε και τιρκουάζ κεραμικά πλακάκια σε γεωμετρικούς συνδυασμούς να λάμπουν στο φως του ήλιου και να δημιουργούν την τέλεια οπτική αντίθεση με τα λευκά μάρμαρα και το γκαζόν. Αν, πάλι, επιλέξετε την Kohinnnor Suite, θα έχετε την τύχη να απολαμβάνετε πριβέ τόσο τη θέα στη λίμνη όσο και τη χαλάρωση στη σεζλόνγκ.

www.oberoihotels.com


6. SANCTUARY SWALA, ΤΑΝΖΑΝΙΑ

Μασάι. Σαβάνα. Σούρουπο, με τον ήλιο να δύει πίσω από τις ακακίες. Το Sanctuary Swal βρίσκεται σε μια απομονωμένη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Tarangire, 4 ώρες από την Αρούσα, και πρόκειται για έναν από τα πιο συναρπαστικούς αλλά λιγότερο γνωστούς δρυμούς στη χώρα. Για όσους δεν μπορούν να αντισταθούν στο κάλεσμα της άγριας φύσης, 12 σκηνές -με όλες τις υπηρεσίες ενός resort- θα σας φιλοξενήσουν σε ένα αληθινά οικολογικό ξενοδοχείο, που λειτουργεί σε αρμονία με το περιβάλλον γύρω του. Στη συντροφιά σας, καθημερινά, κοπάδια άγριων ελεφάντων που καταφτάνουν την ώρα που κάνετε το μπάνιο σας στην πισίνα υπερχείλισης, αλλά και καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, λιοντάρια και άλλα ζώα που θα περάσουν για ένα καλωσόρισμα.

www.sanctuaryretreats.com


7. THE CAPE, MEΞΙΚΟ

Αμμουδιά, ήλιος, θάλασσα, στιγμές χαλάρωσης, ένα ονειρεμένο μέρος για διακοπές. Και όμως, πριν από μερικά χρόνια κανείς δεν περίμενε ότι σε αυτό εδώ το μέρος, στο νοτιότερο άκρο του Μεξικού, το ήσυχο ψαροχώρι στην περιοχή του Cabo San Lucas θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν κοσμοπολίτικο ταξιδιωτικό προορισμό. Το Cape, A Thompson Hotel εμπνέεται από την ομορφιά της θάλασσας Κορτέζ -στον κόλπο της Καλιφόρνια- και παρουσιάζεται ως ένα αστικής αισθητικής παραλιακό θέρετρο. Οι δύο εξωτερικές πισίνες και ο περιβάλλων χώρος ως σημεία συνάντησης και πόλος έλξης των επισκεπτών σχεδιάστηκαν με καθαρές γραμμές και… ’60s χαλαρή boho chic διάθεση – σαν ένας μικρός αντικατοπτρισμός που συνδυάζει το Los Cabos του χθες με αυτό του σήμερα.

www.thompsonhotels.com


8. HOTEL INDIGO – ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Δύο από τα πιο παλιά κτίρια της μητροπολιτικής περιοχής του Wan Chai είναι τα Wan Chai Post Office και Blue House Cluster. Βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το Hotel Indigo και ένας πρωτότυπος τρόπος για να τα παρατηρήσετε είναι να βάλετε τα γυαλιά της κολύμβησης και να βουτήξετε στην πισίνα του. Βλέπετε, ένα μέρος του… βυθού της είναι από γυαλί και με τη βοήθεια μιας μεταλλικής κατασκευής 3,6 μ. που εξέχει από το κτίριο δίνει τη δυνατότητα στους κολυμβητές να ρίξουν μια ματιά στην επιχειρηματική ζώνη του Χονγκ Κονγκ από την κορυφή των 29 ορόφων του Indigo. Κατά τα άλλα, το κομψό boutique ξενοδοχείο διαθέτει 138 δωμάτια και 6 σουίτες, ενώ απέναντι από την πισίνα το Skybar σας προτείνει μαρτίνι λίτσι. Δεν είναι τυχαία το πιο in σημείο για μια μίνι απόδραση πάνω από τις στέγες της πολύβουης πόλης.

www.hotelindigo.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή