ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσφυγες έκλεισαν τον δρόμο σε μέλη του ΕΛΚ στα Διαβατά

Φώτο αρχείου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ, και κατά την αποχώρησή τους πρόσφυγες απέκλεισαν την έξοδο ζητώντας να τους κοινοποιήσουν τα προβλήματά τους.

Τα μέλη του ΕΛΚ, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στην Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ, Μάικλ Σνάιντερ, μετέβησαν το απόγευμα στα Διαβατά, μετά τη συνεδρίαση που είχαν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου, μαζί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, να δουν από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.

Όπως τους ενημέρωσε ο ταγματάρχης πεζικού Γιώργος Μορφίδης, στο camp διαβιούν 956 πρόσφυγες και μετανάστες, με πάνω από το 50% να είναι ανήλικοι. Το 80% του πληθυσμού είναι Σύροι και οι υπόλοιποι κυρίως Αφγανοί και Ιρακινοί, ενώ υπάρχουν και 30 ασυνόδευτα ανήλικα, μεταξύ 16 και 18 χρόνων, που βρίσκονται υπό την επίβλεψη της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Άρσις».

Όταν ολοκληρώθηκε όμως η επίσκεψη και η αντιπροσωπεία επιβιβάστηκε σε τρία λεωφορεία για να φύγει, πρόσφυγες και μετανάστες απέκλεισαν την έξοδο ζητώντας να μιλήσουν σε κάποιον για τα προβλήματά τους. Ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος είχε ήδη φύγει, ειδοποιήθηκε για το γεγονός, επέστρεψε και συνομίλησε με τους συγκεντρωθέντες, οι οποίοι μετά από περίπου 20 λεπτά, επέτρεψαν την αποχώρηση των λεωφορείων. Στα προβλήματα που έθεσαν στον περιφερειάρχη ήταν η κακή ποιότητα του φαγητού, οι ανεπαρκείς υγειονομικές υπηρεσίες και οι δυσκολίες διαβίωσης σε τέντες.

(πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ