Περίεργες συμπτώσεις εντοπίζουν στην έφοδο ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Περίεργες συμπτώσεις εντοπίζουν στην έφοδο ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίεργες «συμπτώσεις» εντοπίζουν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι στην προχθεσινή έφοδο των εισαγγελέων διαφθοράς στην εταιρεία της κ. Λίνας Νικολοπούλου, συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ι. Στουρνάρα. Από τη Χαρ. Τρικούπη κάνουν λόγο για επαναλαμβανόμενη «σύμπτωση» η οποία «δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για υπόγειες διαδρομές μεταξύ κυβέρνησης και κύκλων της Δικαιοσύνης, που βλάπτουν τη Δημοκρατία και τους θεσμούς». Κατά το ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια σειρά από γεγονότα που αποδεικνύει ότι η η κυβέρνηση διαπνέεται από «καθεστωτισμό» και βρίσκεται σε «ηθική και πολιτική κατολίσθηση».

Σύμφωνα με τη Χαρ. Τρικούπη, τα γεγονότα αυτά είναι τα εξής: Πρώτον, η «προθυμία» με την οποία δημόσιοι οργανισμοί έσπευσαν –με ζημία τους– να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής. Δεύτερον, «οι συνεχείς παρασκηνιακές παρεμβάσεις συγκεκριμένου, μη αρμόδιου υπουργού» για τον έλεγχο της διοίκησης της τράπεζας. Και, τρίτον, η «“έντονη” παρουσία, ως πελάτη της τράπεζας, του γνωστού ευνοούμενου εργολάβου και καναλάρχη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καλογρίτσα». Από τη Χαρ. Τρικούπη κατηγορούν την κυβέρνηση για «επιχείρηση δημιουργίας καθεστώτος» που «ως φαίνεται χρειάζεται και την τράπεζά του, για να στηρίζει και χρηματοδοτεί τις παρεμβάσεις των “δικών του” ανθρώπων, εις βάρος της ίδιας της τράπεζας, των μετόχων, των καταθετών της».

Από το Ποτάμι σημειώνουν ότι ουδείς είναι υπεράνω του νόμου, ούτε καν η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Συμπληρώνουν, ωστόσο, ότι «όταν γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά προσπαθειών ελέγχου της Δικαιοσύνης και διώξεων προσώπων που η κυβέρνηση θεωρεί αντιπάλους της, όπως έγινε με την πειθαρχική δίωξη Ντογιάκου, οφείλουμε να είμαστε καχύποπτοι. Ειδικά μάλιστα όταν ο Γ. Στουρνάρας με πολλές παρεμβάσεις του, και παλιότερα και πρόσφατα, έχει δυσαρεστήσει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». Σύμφωνα με το Ποτάμι, «η κυβέρνηση έχει αποδείξει τον αυταρχισμό της και πώς χρησιμοποιεί την εξουσία της, γι’ αυτό ο έλεγχος των ενεργειών της είναι πράξη δημοκρατικής ευθύνης».

Εν τω μεταξύ χθες, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Φώφη Γεννηματά, βρέθηκε στην Μπρατισλάβα για την Προσύνοδο των Σοσιαλιστών, όπου άφησε σαφείς αιχμές για την τακτική προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Συγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά ζήτησε τολμηρή ανανέωση των ιδεών των Σοσιαλιστών και επισήμανε ότι «κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι θα το πετύχουμε αγκαλιάζοντας τους λαϊκιστές της δογματικής Αριστεράς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή