«ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ., πλευρές του ίδιου νομίσματος»

«ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ., πλευρές του ίδιου νομίσματος»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως πλήρης επιβεβαίωση της γραμμής της κ. Φώφης Γεννηματά περί ανάγκης για δημιουργία ενός τρίτου, ανταγωνιστικού πόλου στην Κεντροαριστερά γίνονται αντιληπτά από τη Χαρ. Τρικούπη όσα δήλωσαν τις προηγούμενες ημέρες τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. είναι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος, γι’ αυτό και τονίζουν ότι απαιτείται «αλλαγή πολιτικών συσχετισμών» και ένα «ισχυρό, προοδευτικό ρεύμα της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε δημοσίως τον κ. Αλ. Τσίπρα για υποκρισία σε διάφορα επίπεδα. Και τούτο, διότι, όπως είπε, «“έκλαιγε” δήθεν για τους φτωχούς, που ο ίδιος οδηγεί σε πλήρη φτωχοποίηση και αδιέξοδο και παρίστανε τον διώκτη της διαπλοκής αυτός που την κρύβει στον κόρφο του». Παράλληλα, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη ότι «έσπευσε να αλλάξει ρόλους με τον κ. Τσίπρα στις υποσχέσεις». Ωστόσο, όπως είπε, δεν έκρυψε την ατζέντα του, «πολιτική της δεξιάς, συντηρητική, στηριγμένη μόνο στην αγορά». Και επισήμανε πως ο κ. Μητσοτάκης «ξέχασε παντελώς την κοινωνία. Ελειψε το ενδιαφέρον για τον κόσμο της εργασίας, τον συνταξιούχο, τον αγρότη, τα ελληνικά νοικοκυριά, τους μικρομεσαίους. Δεν μας εκπλήσσει, αυτή είναι η ελληνική Δεξιά». Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και από τον έτερο εταίρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τη ΔΗΜΑΡ, κάνοντας λόγο για λάθη του παρελθόντος, τα οποία επανέλαβαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η συζήτηση για την Κεντροαριστερά εξακολουθεί να τίθεται από διάφορα στελέχη, παρά το γεγονός ότι –επισήμως τουλάχιστον– το εγχείρημα «πάγωσε». Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Ανδρουλάκης επισήμανε (ΑΠΕ) πως «η αναγκαιότητα για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων παραμένει και σύντομα θα προκύψει νέα αφορμή για να προχωρήσει», ενώ πρόσθεσε ότι η συζήτηση για την Κεντροαριστερά θα επανέλθει από τις πολιτικές και τις κοινωνικές συνθήκες. Ως προς τη διαδικασία επαναπροσέγγισης ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού που απέτυχε, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε πως «δυστυχώς, δεν έχει γίνει αντιληπτό το ιστορικό βάρος των σημερινών επιλογών μας. Οι ματαιοδοξίες κατέληξαν να λειτουργήσουν παρελκυστικά». Επίσης, περιέγραψε ως βασικό λάθος της προσπάθειας προσέγγισης ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού το γεγονός ότι προηγείτο κάθε άλλης διαδικασίας η εκλογή αρχηγού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή