«Δηλητηριασμένες καραμέλες» οι Σύροι πρόσφυγες υποστηρίζει ο υιός Τραμπ

«Δηλητηριασμένες καραμέλες» οι Σύροι πρόσφυγες υποστηρίζει ο υιός Τραμπ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη μία προκλητική δήλωση από το στρατόπεδο των Αμερικανών Ρεπουμπλικάνων δημιούργησε αντιδράσεις στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά δια στόματος του μεγαλύτερου γιου του προεδρικού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζ., συνηγορώντας υπέρ των ανορθόδοξων θέσεων του πατέρα του για τους μετανάστες, φέρεται να παρομοίασε τους Σύρους πρόσφυγες με «δηλητηριασμένες καραμέλες», καθώς ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter μία φωτογραφία ενός μπολ με καραμέλες, που έφερε το προεκλογικό σύνθημα της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ «Make America great again» («Ας ξανακάνουμε την Αμερική μεγαλειώδη»). 

«Αν είχα ένα μπολ με καραμέλες και σας έλεγα πως μέσα στον σωρό τρεις είναι δηλητηριασμένες, θα παίρνατε μια φούχτα; Αυτό είναι το πρόβλημά μας με τους Σύρους πρόσφυγες», σχολίασε χαρακτηριστικά ο υιός Τραμπ, καλώντας να δοθεί τέλος στην «πολιτική ορθότητα, που δεν δίνει προτεραιότητα στην Αμερική».

Η αντιδράσεις από την πλευρά των Δημοκρατικών ήταν άμεσες.

Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής προεδρικής υποψηφίου Χίλαρι Κλίντον, Νικ Μέριλ αποκάλεσε το σχόλιο του Τραμπ του νεότερου «αηδιαστικό».

«Να ένα από τα εκατομμύρια των παιδιών που συγκρίνατε με δηλητηριασμένη καραμέλα», έγραψε, επίσης, μια από τις παλαιότερες «πένες» του Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζον Φαβρό, συνοδεύοντας το μήνυμά του στο Twitter με τη φωτογραφία του Ομράν, ενός 5χρονου Σύρου που τραυματίσθηκε σε αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι και το πορτρέτο του έκανε φέτος το καλοκαίρι τον γύρο του κόσμου.

Μετά τις επιθέσεις του Σαββάτου στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε στο ζήτημα της μετανάστευσης με μια ομιλία-χείμμαρο χθες στη Φλόριντα κατά την οποία συνέδεσε την ισλαμιστική απειλή με τη μεταναστευτική ροή.

Ο Τραμπ πρότεινε το επιλεκτικό κλείσιμο των συνόρων ανάλογα με τη χώρα προέλευσης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή