Μέι: Το Brexit δεν θα απομακρύνει τη Bρετανία από τη διεθνή κοινότητα

Μέι: Το Brexit δεν θα απομακρύνει τη Bρετανία από τη διεθνή κοινότητα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία δεν θα απομακρυνθεί από τη διεθνή κοινότητα μετά την επικράτηση του Brexit και θα παραμείνει στο επίκεντρο των διεθνών υποθέσεων, υπογράμμισε την Τρίτη, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

«Όταν ο βρετανικός λαός ψήφισε υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν ψήφισε υπέρ της εσωστρέφειας, ούτε υπέρ της απομάκρυνσης της Βρετανίας από τους συμμάχους της στον κόσμο», τόνισε η Μέι και προσθέσε πως η Βρετανία θα παραμείνει «ένας εξωστρεφής, παγκόσμιος σύμμαχος που θα βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών προσπαθειών για την διασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας για όλους τους λαούς».

Παράλληλα, επισήμανε πως το Λονδίνο θα αυξήσει την υποστήριξη του σε θέματα ασφάλειας προς την Σομαλία για να βοηθήσει την χώρα να πολεμήσει τους μαχητές της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ. Ενας Βρετανός αξιωματούχος τόνισε πως 30 ομάδες που παρέχουν εκπαίδευση θα σταλούν στην χώρα μαζί με έως και 70 στρατιώτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή