Επιστημονική έρευνα: Το «Don’t Stop Me Now» των Queen το πιο χαρούμενο τραγούδι στον κόσμο

Επιστημονική έρευνα: Το «Don’t Stop Me Now» των Queen το πιο χαρούμενο τραγούδι στον κόσμο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ο νευροεπιστήμονας Jacob Jolij θέλησε να βρει το απόλυτα «χαρούμενο» τραγούδι  στον κόσμο. Για αυτό τον λόγο δημιούργησε μία φόρμουλα για χαρούμενα τραγούδια, μελετώντας 126 κομμάτια από μία περίοδο 50 ετών. Στην συνέχεια η εταιρεία Alba έβαλε Βρετανούς να διαλέξουν τα τραγούδια που τους έκαναν πιο χαρούμενους. Στη συνέχεια ο Jolij πήρε τις απαντήσεις του και εξέτασε τα τραγούδια με τα υψηλότερα σκορ. Μελέτησε τα beat ανά λεπτό, το μουσικό κλειδί, το θέμα και ανέλυσε τους στίχους, αναφέρει δημοσίευμα της Βρετανικής Independent. «Το πρότυπο ήταν πολύ ξεκάθαρο. Το μέσο τέμπο των τραγουδιών που κάνουν κάποιον να αισθανθεί καλύτερα είναι σημαντικά υψηλότερο από εκείνο του μέσου ποπ τραγουδιού. Ενώ στη δεύτερη περίπτωση το μέσο τέμπο είναι περίπου 118 beat το λεπτό, στα τραγούδια που δημιουργούν το συναίσθημα ευτυχίας είναι 140-150 beat το λεπτό».

Μετά από όλα αυτά, το τραγούδι που ικανοποιεί τα κριτήρια «ευτυχίας», με τα 2/3 των ψήφων είναι το «Don't Stop me Now» των Queen.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή