Χάνει Ολυμπιακό ο Μάνταλος

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τραυματισμό σοκ υπέστη ο αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης, όταν σε μια διεκδίκηση της μπάλας συγκρούστηκε με τον Ροντρίγκο Γκάλο και έσπασε τη μύτη του. Ο Μάνταλος χειρουργήθηκε άμεσα και αναμένεται να επιστρέψει σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς σε περίπου 15 με 20 μέρες, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως θα απουσιάσει τόσο από τον αγώνα με τον Ηρακλή την προσεχή Δευτέρα, όσο κυρίως από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Το κακό για την ΑΕΚ είναι πως ο Πέτρος Μάνταλος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της Ενωσης έχοντας σημαντικότατη επιρροή στο παιχνίδι της, αλλά το καλό είναι πως στη θέση που αγωνίζεται υπάρχουν παίκτες που μπορούν να τον αντικαταστήσουν. Η φυσική θέση του Τάσου Μπακασέτα, άλλωστε, είναι πίσω από τον επιθετικό, όπως και αυτή του Ρόναλντ Βάργκας. Με την επιστροφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων, ο Κετσπάγια αποκτά λύσεις στον νευραλγικό μεσοεπιθετικό τομέα της ομάδας.

Σε πολλούς τραυματισμούς που γίνονται στη μύτη, τοποθετείται στους ποδοσφαιριστές μια ειδική προστατευτική μάσκα στο πρόσωπό τους προκειμένου να ενταχθούν γρηγορότερα σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Ο τρόπος που αυτή τοποθετείται στο πρόσωπο, ωστόσο, περιορίζει σε μεγάλο βαθμό την ορατότητα του ποδοσφαιριστή και πλέον οι γιατροί αποφεύγουν την άμεση χρησιμοποίησή της, εκτός αν υπάρχει μεγάλη αγωνιστική διακύβευση.

Διά της πλαγίας –και της δυσάρεστης– οδού, το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» μπήκε στη ζωή των «κιτρινόμαυρων» λίγο πριν την ώρα του, αλλά για την ΑΕΚ είναι εξαιρετικά σημαντική η σωστή εκτίμηση του συγκεκριμένου αγώνα. Η Ενωση πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον 7 χρόνια έχει σημαντικές ελπίδες διεκδίκησης του πρωταθλήματος μέχρι τέλους και εν αντιθέσει με την περυσινή χρονιά, ο αγώνας με τον Ολυμπιακό δεν αποτελεί ορόσημο για ολόκληρη τη σεζόν. Για την ΑΕΚ θα ήταν τεράστιο λάθος να αντιμετωπιστεί αυτός ο αγώνας ως παιχνίδι χωρίς αύριο, καθώς ακόμη κι αν κερδίσει σε αυτή την αναμέτρηση δεν θα έχει κατακτήσει τίποτα, παρά μόνο μια σημαντική «τονωτική ένεση» ψυχολογικής ανωτερότητας.

Ως προς τους άλλους ποδοσφαιριστές, ο Ούγκο Αλμέιδα ακολούθησε θεραπευτικό πρόγραμμα και η κατάσταση της μέσης του δείχνει να βελτιώνεται, όμως θεωρείται αρκετά δύσκολο να χρησιμοποιηθεί στο παιχνίδι με τον Ηρακλή.

Οσον αφορά την υπόθεση του γηπέδου της ΑΕΚ, η υψομετρική μελέτη εστάλη από τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και η έκδοση της οικοδομικής άδειας αναμένεται στα μέσα Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή