«Εισβολή» του Ρουβίκωνα σε γραφεία του υπουργείου Μεταφορών

«Εισβολή» του Ρουβίκωνα σε γραφεία του υπουργείου Μεταφορών

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάληψη στο γραφείο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών του υπουργείου Μεταφορών στην οδό Καραγιώργη Σερβίας πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην προσαγωγή συνολικά δέκα ατόμων τα οποία στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα. Η οδός Καραγιώργη Σερβίας αλλά και οι διπλανές κάθετες οδοί έκλεισαν για περίπου μισή ώρα με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Οπως αναφέρει ο Ρουβίκωνας σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η κατάληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διαμαρτυρίας «κατά της δράσης των ελεγκτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς». Μάλιστα η ομάδα καλεί τους ελεγκτές «να αρνηθούν τον ρόλο τους και αυτή τη δουλειά αφήνοντας τους "παραβάτες" δηλαδή τους φτωχούς να την σκαπουλάρουν».

Καλούν επίσης «τους άλλους εργαζόμενους και τα σωματεία των συγκοινωνιών να συνταχθούν με τα συμφέροντα της βάσης, των επιβατών να παλέψουν στην πράξη και με έργα για ελεύθερες μετακινήσεις για όλους. Ζητούν τέλος από τους επιβάτες να επιδείξουν την απαραίτητη αλληλεγγύη δίνοντας με το τέλος της διαδρομής το εισιτήριο τους σε άλλον επιβάτη, επεμβαίνοντας κάθε φορά που ελεγκτές τραμπουκίζουν, ενημερώνοντας για την παρουσία ελεγκτών σε σταθμούς και μέσα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή