ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνής Αμνηστία: «Απάνθρωπες οι συνθήκες στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Δραματικά περιγράφει η Διεθνής Αμνηστία την κατάσταση για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, ζητώντας παράλληλα από την ελληνική κυβέρνηση να πάρει μέτρα αλλά και τους Ευρωπαίους να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και να αυξηθεί ο αριθμός μετεγκατάστασης.
Στην έκθεση της πιο αναλυτικά, κάνει λόγο για  «περισσότερους από 48.000 ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην ηπειρωτική Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών με μικρά παιδιά, ανθρώπων με αναπηρίες και εγκύων γυναικών»

Σε άλλο σημείο στην έκθεση της αναφέρει πως «η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων δεν έχουν ακόμη δεχθεί ένα ικανοποιητικό αριθμό ανθρώπων που χρήζουν διεθνούς προστασίας. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχει ήδη μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αγγίζει μόλις τα 3.000 άτομα από τον Οκτώβρη έως σήμερα. Οι δε προσφερόμενες θέσεις από τα κράτη μέλη υπολείπονται του στόχου των 66.400 έως τον Σεπτέμβρη 2017 και ανέρχονται μόλις σε περίπου 6.500»

Απάνθρωπες συνθήκες

Η Διεθνής Αμνηστία αφού περιγράφει την προβληματική κατάσταση σε επίπεδο ΕΕ , κάνει λόγο και για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. «Το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι ζουν αυτή τη στιγμή σε απάνθρωπες συνθήκες στην Ελλάδα παραμένει και πρέπει να αντιμετωπισθεί με όλα τα διαθέσιμα μέσα» τονίζει , συγχαίροντας παράλληλα τους Έλληνες για την συνεισφορά τους.
«Η Διεθνής Αμνηστία αναγνωρίζει τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες και συγχαίρει την τεράστια συνεισφορά τους στους πρόσφυγες.Παρόλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση, η οποία είναι υπεύθυνη για τις συνθήκες υποδοχής στη χώρα, θα πρέπει να  αντιμετωπίσει τις επείγουσες ανάγκες των ανθρώπων που φιλοξενεί με τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους και φυσικά η Ευρώπη να την βοηθήσει σε αυτό» καταλήγει

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ