Αιχμές από Metro για ευνοϊκή μεταχείριση

Αιχμές από Metro για ευνοϊκή μεταχείριση

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφείς αιχμές περί ευνοϊκής μεταχείρισης της εταιρείας Μαρινόπουλος με τις ευλογίες της κυβέρνησης άφησε χθες ο επικεφαλής της Metro AEBE, κ. Αρ. Παντελιάδης. Ο γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος εξαγόρασε πέρυσι την εταιρεία Βερόπουλος, η οποία επίσης βρισκόταν υπό κατάρρευση, έχει επανειλημμένως εκφράσει τη δυσαρέσκειά του. Χθες, όμως, το έπραξε από το βήμα συνεδρίου για τα καταναλωτικά αγαθά και το λιανεμπόριο που διοργάνωσε η εφημερίδα «Ναυτεμπορική» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. «Η αλυσίδα μας εξασφάλισε τη δανειοδότηση για την εξαγορά του Βερόπουλου παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε τη βοήθεια της κυβέρνησης για να μας εξασφαλίσει καλά επιτόκια», υποστήριξε από το βήμα του συνεδρίου. Σημειώνεται ότι ο κ. Παντελιάδης έχει εκφράσει δυσαρέσκεια όχι για το γεγονός ότι στην περίπτωση των οφειλών του Βερόπουλου δεν προβλέφθηκε «κούρεμα», αλλά κυρίως για το υψηλότερο επιτόκιο με το οποίο δανειοδοτήθηκε η εξαγορά σε σύγκριση με το επιτόκιο που προβλέπεται για τη χρηματοδότηση της διάσωσης του Μαρινόπουλου.

Ο κ. Παντελιάδης ανέφερε ακόμη ότι «μερικές φορές είναι καλύτερα να αφήνουμε την αγορά να αυτορρυθμίζεται. Αυτός ο κλάδος συρρικνώθηκε κατά 25% από την αρχή της κρίσης και είναι φανερό πως δεν μπορούν να λειτουργήσουν όλα τα σούπερ μάρκετ που υπήρχαν στην αρχή της κρίσης». Πρόσθεσε, μάλιστα, με νόημα: «Εάν με τεχνικά μέσα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την αγορά, αυτή η στρέβλωση θα φανεί στο μέλλον». Ο ίδιος αναφερόμενος στην εξαγορά του Βερόπουλου δήλωσε ότι δεν ήταν αυτοσκοπός για τη Metro, επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν η πρώτη εξαγορά στην οποία προχώρησε η αλυσίδα.

Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου η Metro θα έχει προχωρήσει στην ανακαίνιση συνολικά 60 καταστημάτων Βερόπουλος, τα οποία τώρα φέρουν το σήμα My Market, ενώ για τα επόμενα δύο χρόνια, έως το τέλος του 2018, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές εργασίες και στα υπόλοιπα περίπου 40 καταστήματα. Η εταιρεία, μετά την ανάληψη του ελέγχου του Βερόπουλου, προχώρησε σε 200 νέες προσλήψεις, με τον αριθμό των εργαζομένων της πλέον να ανέρχεται σε 9.200 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή