ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καραβίας: Δεν θα είμαστε απόντες από κανένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Τράπεζες

Την παρουσία της Eurobank σε όλα τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Σαντορίνη με την ευκαιρία των εγκαινίων του δεύτερου καταστήματος της τράπεζας στο νησί.

«Δεν θα είμαστε απόντες από κανένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Θα σκεφθείτε, ίσως, ότι αυτό είναι υπερβολή, γιατί δεν έχουμε ακόμη ξεφύγει από τις συνθήκες στενότητας ρευστότητας που επικρατούν στην οικονομία τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι ακριβές, αλλά η Eurobank έχει κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις που απαιτούνται ώστε να διασφαλίζει την απαιτούμενη ρευστότητα. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς, μερικοί από τους οποίους είναι και μέτοχοί μας, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, ειδικά για τη χρηματοδότηση των εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων, είτε στον κλάδο των προϊόντων, όπου χρειαζόμαστε ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας, είτε στον κλάδο των υπηρεσιών, με πρώτο βέβαια τον τουρισμό. Μέχρι τώρα οι συμφωνίες αυτές αγγίζουν τα 500 εκατ. ευρώ και έχουμε σχέδια για την επέκτασή τους», δήλωσε για την πορεία της τράπεζας ο κ. Καραβίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος ανέφερε επίσης ότι στις δανειοδοτήσεις, ασφαλώς υπάρχει στενότητα ρευστότητας. «Όμως η Eurobank έχει ηγετικό ρόλο στη χρηματοδότηση όλων των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων που γίνονται σήμερα στην Ελλάδα και αυτές, όπως είναι φυσικό, εστιάζονται στον τουρισμό. Διαθέτουμε τεχνογνωσία και οργάνωση και δεν είναι τυχαίο ότι η Eurobank ήταν η ελληνική τράπεζα που χρηματοδότησε το μεγάλου ύψους, σχεδόν 400 εκατομμύρια ευρώ, deal για την είσοδο στο συγκρότημα Σάνη της Χαλκιδικής ενός από τα μεγαλύτερα διεθνή funds, του Oaktree Capital. Έχουμε ενεργό συμμετοχή στην πώληση του Hilton των Αθηνών σε έναν όμιλο μεγάλων Ελλήνων και ξένων επενδυτών».

Επισήμανε, επίσης ότι η Eurobank μπορεί να στηρίζει τους πελάτες της. «Έχουμε τη ρευστότητα, έχουμε την τεχνογνωσία, έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για να μιλήσετε, να σας καταλάβουν και να προχωρήσουμε μαζί. Διαθέτουμε, επομένως, τη ρευστότητα, την τεχνογνωσία και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και μπορούμε να στηρίξουμε τα επιχειρηματικά σχέδια των πελατών μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, διαβεβαιώνοντας ότι: «Δεν υπάρχει κανείς που να έρθει στη Eurobank με ένα καλό επιχειρηματικό σχέδιο, με συνεκτικό επιχειρηματικό σχέδιο και προοπτικές επιτυχίας και να μην βρούμε λύση για να το χρηματοδοτήσουμε. Ελπίζω να μας φέρετε τέτοια σχέδια και θα το αποδείξουμε στην πράξη»

Απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους από την Σαντορίνη, τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες, επισήμανε ότι «η Σαντορίνη είναι υπόδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθεί και ο τουρισμός αλλά και οι άλλοι κλάδοι της οικονομίας.

Ο Φωκίων Καραβίας επισήμανε επίσης πως ο τουρισμός είναι η αιχμή της εξωστρέφειας και η εξωστρέφεια το μέλλον της οικονομίας. Είμαστε στρατηγικοί εταίροι με το ΣΕΤΕ, το Σύνδεσμο των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, εδώ και δέκα χρόνια. Συνεργαζόμαστε για τόσο σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως το ετήσιο συνέδριο που συνδιοργανώνουμε, όσο και στρατηγικά, με την εκπόνηση μελετών που αποτελούν τη βάση για τη χάραξη μιας ουσιαστικής τουριστικής πολιτικής. Είναι φυσικό με αυτή την επιλογή να έχουμε το μεγαλύτερο τουριστικό χαρτοφυλάκιο από όλες τις τράπεζες, που πλησιάζει το ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ, πρόσθεσε.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ