Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

4' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Ενας Νορβηγός τροβαδούρος στο Ηρώδειο

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα η ευκαιρία που μου δίνεται να εμφανιστώ σε αυτόν τον ιστορικό ιερό χώρο που χαίρει καθολικής αποδοχής και παγκόσμιας προβολής. Πρόκειται για έναν χώρο που έχει φιλοξενήσει πολλούς από τους μουσικούς μου ήρωες, με πιο αξιοσημείωτη εμφάνιση για μένα, αυτήν του Leonard Cohen. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών μου στην Ακρόπολη όλα αυτά τα χρόνια που έρχομαι στην Ελλάδα, κοίταζα κάτω το Ωδείο Ηρώδου Αττικού να στέκει μεγαλοπρεπές στις πλαγιές του ιερού βράχου, και σκεφτόμουν: “Αυτό θα ήταν υπέροχο μέρος για να παίξω ζωντανά μια μέρα”». Το ελληνικό κοινό τον αγαπάει κι εκείνος δεν χάνει ποτέ ευκαιρία να επισκεφθεί την Ελλάδα. Ο Sivert Hoyem θα πραγματοποιήσει τελικά την επιθυμία του και θα δώσει συναυλία την Πέμπτη 29/9 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Μάλιστα, επειδή η ζήτηση ήταν πολύ μεγάλη, προγραμμάτισε άλλη μία εμφάνιση για την Κυριακή 2/10. Ο Νορβηγός που αγαπήσαμε ως μέλος των Madrugada θα παρουσιάσει τραγούδια απ’ όλη την πορεία του στη μουσική, από τα χρόνια του γκρουπ μέχρι την προσωπική του καριέρα. Θα τον συνοδεύει η μπάντα του, κουαρτέτο εγχόρδων, που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη μαγεία στα τραγούδια του, αλλά και η Marie Munroe, που στο τελευταίο album του με τίτλο «Lioness» ερμηνεύουν μαζί την επιτυχία «My Thieving Heart».

​​Ωδείο Ηρώδου Αττικού,

29/9 και 2/10

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Δράκοι, νάνοι, ξωτικά στο κέντρο της Αθήνας

Μετά την επιτυχημένη περυσινή πρώτη διοργάνωση, το πανελλήνιο φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά στον χώρο της φαντασίας επιστρέφει για να φέρει κοντά τους φίλους του φανταστικού. Νάνοι, δράκοι, ξωτικά, υπερήρωες, ταξιδιώτες του Διαστήματος, μυθικά πλάσματα θα γεμίσουν για ακόμα μία φορά τους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης στη 1 και στις 2/10 και θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες στη σφαίρα της φαντασίας με τις ιστορίες τους. Παλιοί και νέοι φίλοι του φανταστικού, μεμονωμένοι επισκέπτες, παρέες, οικογένειες, βιβλιόφιλοι, λάτρεις των επιτραπέζιων παιχνιδιών, θαυμαστές των εικαστικών, του χορού και του τραγουδιού συγκεντρώνονται για να συναντήσουν καλλιτέχνες του χώρου, να παρακολουθήσουν ομιλίες και σεμινάρια, να περιπλανηθούν στην έκθεση βιβλίων, κόμικς, παιχνιδιών και χειροτεχνημάτων. Τιμώμενοι προσκεκλημένοι του φετινού ΦantastiCon είναι οι Epix Haven από τη Νορβηγία, πρωτοπόροι κατασκευαστές μοντέλων και μακετών για επιτραπέζια παιχνίδια επικής φαντασίας.

Μασσαλίας 22,

Κολωνάκι

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Φαραντούρη, Νταλάρας σε ένα μουσικό αφιέρωμα

Η Mαρία Φαραντούρη και ο Γιώργος Νταλάρας συναντούν τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα μεγάλων συνθετών υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού. Εχοντας μαγέψει κοινό και κριτικούς στις συναυλίες που έδωσαν στην Ελλάδα και την Ευρώπη, οι δύο καλλιτέχνες έρχονται την Παρασκευή 30/9 στο Ηρώδειο με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Σταύρου Κουγιουμτζή και άλλων μεγάλων Ελλήνων συνθετών, αλλά και με επιλεγμένες μπαλάντες της Μεσογείου, σε ένα μουσικό πανόραμα το οποίο υποστηρίζουν με τις ερμηνείες τους. Η συναυλία συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων.

​​Ωδείο Ηρώδου Αττικού,

στις 9 μ.μ.

ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ

Σινεμά στη Στέγη

Τον βραβευμένο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό Μπόμπι Ροθ, γνωστό από τηλεοπτικές σειρές και επεισόδια όπως τα «Prison Break», «The Insiders», «Lost», «Grey’s Anatomy», «The Mentalist», «Criminal Minds», «Independence Day» κ.ά., παρουσιάζει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Στις 29/9 θα προβληθούν τρεις μεγάλου μήκους ταινίες του και στις 30/9, 10 εικοσάλεπτα θεματικά επεισόδια όπου η κάμερα εισβάλλει στα γυρίσματα των πιο διάσημων αμερικανικών τηλεοπτικών σειρών.

Συγγρού 107,

τηλ. 210-90.05.800

ΘΕΑΤΡΟ «SKROW»

«Ορλάντο»

Το μυθιστόρηματης Βιρτζίνια Γουλφ «Ορλάντο» παρουσιάζεται από τις 30 Σεπτεμβρίου στο θέατρο «Skrow» σε διασκευή και σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη. Η Αμαλία Καβάλη υποδύεται το μυστηριώδες αγέραστο πλάσμα, που ζει αμέτρητες εμπειρίες αναζητώντας την πραγματική επικοινωνία.

​​Παρασκευή έως Κυριακή στις 9 μ.μ.,

Αρχελάου 5

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Ενδιαφέρουσες δράσεις

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει σειρά γλυπτών τα οποία μαρτυρούν με ίχνη βίαιης θραύσης την τρομακτική καταστροφή της Ακρόπολης από τους Πέρσες το 480 π.Χ. Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται από τους αρχαιολόγους του μουσείου σήμερα και αύριο από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., ανά μία ώρα, σε ομάδες 30 ατόμων. Επιπρόσθετα, και τις δύο ημέρες η γενική είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

​​Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15,

Αθήνα

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Τραγούδι για τα παιδιά

«Με τα φτερά της ποίησης» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα δώσουν τη Δευτέρα 26/9 στο Ηρώδειο η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής, με τραγούδια σε ποίηση των Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Κωνσταντίνου Καβάφη, Νίκου Γκάτσου, Νίκος Καββαδία κ.ά. Η συναυλία πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων της Ενωσης «Μαζί για το παιδί» και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς της οργάνωσης.

​​Ωδείο Ηρώδου Αττικού,

στις 9 μ.μ.

STUDIO ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ

Ενας ταραγμένος ήρωας

Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Αρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται από τις 30/9 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο να ερμηνεύει έναν συγκλονιστικό μονόλογο ενός ταραγμένου ήρωα που σταδιακά αμφισβητεί κάθε είδους πεποίθηση. Το «Κιβώτιο» είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Αρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας.

​​Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα,

τηλ. 210-64.53.330

ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ

Για τη Μαρία Κάλλας

Με ένα ρεσιτάλ τραγουδιού με την υψίφωνο Μυρτώ Παπαθανασίου και τον Χρίστο Παπαγεωργίου στο πιάνο, η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά την Παρασκευή 30/9 τη μνήμη της Μαρίας Κάλλας, συνεισφέροντας με τα έσοδα από τα εισιτήρια στη δημιουργία της Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας», η οποία θα στεγαστεί στο διαμέρισμα που έζησε η Κάλλας στα νεανικά της χρόνια, στην οδό Πατησίων 61, στην Αθήνα.

​​Θέατρο Ολύμπια (Ακαδημίας 59),

στις 8 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή