Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, ΗΠΑ – Πέντε νεκροί

Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, ΗΠΑ – Πέντε νεκροί

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν τον δράστη της επίθεσης που σκότωσε πέντε ανθρώπους μέσα σε εμπορικό κέντρο της πόλης Μπέρλινγκτον, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Πρόκειται για τον  20χρονο τουρκικής καταγωγής, Αρτζάν Τσετίν, κάτοικο του Οουκ Χάρμπορ στην Ουάσινγκτον. Η αστυνομία δεν γνωρίζει τα κίνητρα του δράστη.

«Ο σκοπευτής συνελήφθη απόψε από τις αρχές», ανακοίνωσε νωρίτερα στο Twitter ο εκπρόσωπος της πολιτειακής αστυνομίας Μαρκ Φράνσις.

Τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Cascade Mall του Μπέρλινγκτον, μιας πόλης μερικών χιλιάδων κατοίκων που βρίσκεται περίπου 105 χλμ. βόρεια του Σιάτλ. Ο δράστης άνοιξε πυρ στο τμήμα καλλυντικών και μακιγιάζ μεγάλου καταστήματος της αλυσίδας Macy's.

To FBI, η ομοσπονδιακή αστυνομία, είχε αναφέρει ότι σε αυτό το στάδιο της έρευνας δεν υπάρχουν ενδείξεις «τρομοκρατικής ενέργειας». Οι ερευνητές είχαν δώσει χθες στη δημοσιότητα φωτογραφίες του υπόπτου, αναφέροντας ότι ο δράστης ήταν πιθανόν ισπανόφωνος, ηλικίας περίπου 20 ετών, και είχαν ζητήσει τη βοήθεια των πολιτών για τη σύλληψή του.

Ενα σχολείο όπου βρισκόταν κοντά στο εμπορικό κέντρο εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους.

Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, ΗΠΑ – Πέντε νεκροί-1

Φωτογραφία από κάμερα ασφαλείας που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία δείχνει τον ύποπτο που είναι οπλισμένος με ένα τουφέκι.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών εισήλθαν στο εμπορικό κέντρο υπό αστυνομική προστασία για την περίθαλψη των τραυματιών, διευκρίνισε.

«Τραγωδία έπληξε απόψε την Ουάσιγκτον. Η καρδιά όλων μας είναι στο Μπέρλινγκτον», έγραψε ο κυβερνήτης Τζέι Ινσλι στο Twitter.

Η τροχαία της πολιτείας Ουάσιγκτον ανέφερε ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι το περιστατικό στο Μπέρλινγκτον έχει σχέση τρομοκρατία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

«Οι μάρτυρες ερωτώνται από την αστυνομία, στη συνέχεια θα αποφασίσουμε για το επόμενο στάδιο», είπε ο Ρικ Τζόνσον, πράκτορας της πολιτειακής αστυνομίας όταν ρωτήθηκε από το CNN, ενώ κάλεσε τους κατοίκους να «μείνουν στα σπίτια τους και να ενημερώνουν (τις αρχές) για οτιδήποτε τους φανεί ύποπτο».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS, AFP, SPUTNIK)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή