ΚΟΣΜΟΣ

Προετοιμάζονται για το ντιμπέιτ οι δύο μονομάχοι στις ΗΠΑ

PATRICK HEALY, AMY CHOZICK, MAGGIE HABERMANSEPT / THE NEW YORK TIMES

O Ντόναλντ Τραμπ σε πρόσφατη ομιλία του στο Αστον της Πενσιλβάνια.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Εκλογές ΗΠΑ 2016

Η Χίλαρι Κλίντον είναι αποφασισμένη να εκνευρίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στο πρώτο μεταξύ τους ντιμπέιτ τη Δευτέρα και έχει αρχίσει να δοκιμάζει επιθετικές φράσεις που θα μπορούσαν να τον ενοχλήσουν. Ο Τραμπ από την πλευρά του αποφεύγει τις παραδοσιακές μεθόδους προετοιμασίας ενόψει της τηλεμαχίας, αλλά έχει παρακολουθήσει βίντεο με τις καλύτερες και χειρότερες στιγμές της Κλίντον σε παλαιότερα ντιμπέιτ, αναζητώντας τα ευάλωτα σημεία της. Οι δύο υποψήφιοι υιοθετούν πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις στο ντιμπέιτ, το οποίο αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη τηλεθέαση από το 1980, όταν ο Δημοκρατικός Τζίμι Κάρτερ αντιμετώπισε τον Ρεπουμπλικανό Ρόναλντ Ρέιγκαν.

Οι στρατηγικές τους αποκαλύπτουν πώς βλέπουν οι υποψήφιοι και τα επιτελεία τους την προεκλογική εκστρατεία, την ισχύ και τις αδυναμίες των αντιπάλων τους.

Η Κλίντον διαθέτει ένα πιο εκτενέστερο ντοσιέ για τον Τραμπ έπειτα από πολύμηνη έρευνα και συναντήσεις με την ομάδα που είναι αρμόδια για το ντιμπέιτ, το οποίο περιλαμβάνει ανάλυση και υποθέσεις για την ψυχολογική σύνθεσή του που οι σύμβουλοί της θεωρούν κρίσιμη προκειμένου να βρεθούν τα μέσα και οι τρόποι αποσταθεροποίησής του.

Η Κλίντον έχει άλλωστε διαπιστώσει ότι δεν αρκεί να τον συλλάβει να λέει ψέματα. Αυτό που θέλει να αποδείξει στο τεράστιο τηλεοπτικό κοινό είναι πως είναι ακατάλληλος για την προεδρία λόγω ταμπεραμέντου και πως η ίδια μπορεί να τον ξεμπροστιάσει.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ