Καμίνης – Μπουτάρης για τους διορισμούς των στελεχών ΟΤΑ από την Κυβέρνηση

Καμίνης – Μπουτάρης για τους διορισμούς των στελεχών ΟΤΑ από την Κυβέρνηση

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινή δήλωση εξέδωσαν ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, για τα δημοσιεύματα περί διορισμού διοικητικών γραμματέων στους Δήμους. 

«Η εμφύτευση Γενικών Γραμματέων στους δήμους, μέσω διορισμού τους από την κυβέρνηση, αποτελεί νόθευση της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοδιοίκησης των τοπικών κοινωνιών. Είναι, συνεπώς, εκ προοιμίου απαράδεκτη ακόμη και η συζήτηση μιας τέτοιας πρότασης», αναφέρει η δήλωση των δύο Δημάρχων.

Το σχόλιο αυτό ήρθε ως απάντηση σε σχετικά χθεσινά δημοσιέυματα που θέλουν την Κυβέρνηση να επιχειρεί την προώθηση νομοσχεδίου από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με το οποίο θα επιτραπεί ο διορισμός στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία έως τώρα επιλέγονταν από τους δημάρχους.

Το υπουργείο Εσωτερικών προτείνει την επιλογή των γενικών και εκτελεστικών γραμματέων και των προέδρων των νομικών προσώπων των δήμων από το Εθνικό Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή