Επαφές Χουλιαράκη με funds για τις ιδιωτικοποιήσεις

Επαφές Χουλιαράκη με funds για τις ιδιωτικοποιήσεις

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναντήσεις με μεγάλα επενδυτικά ταμεία είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης (φωτ.) στη Νέα Υόρκη. Στη λίστα των συνομιλητών του ήταν στελέχη των Alden Global Capital, Amber Capital, Artha Capital Management Inc, Caravel Management, Cleargate Capital, Fred Alger Management Inc, Knighthead Capital Management, Oaktree Capital Management ,SkyBridge Capital II, Soros Fund Management Timessquare Capital Management, Tudor Investment Corporation, Goldman Sachs. Ο κ. Χουλιαράκης εκτός από γνώση, έχει και τη δυνατότητα να λέει χωρίς ενοχές όσα γίνονται στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα ιδιωτικοποιήσεις.

Προσωρινή αναστολή των διαπραγματεύσεων για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) ζήτησε χθες ο υπ. Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Εμπορίου στην Μπρατισλάβα. Αναγνώρισε ότι η TTIP αποτελεί μέγιστο πολιτικό θέμα για την Ε.Ε. και ότι υπάρχουν πάρα πολλά και πολύ σημαντικά θέματα σε εκκρεμότητα. «Χρειάζεται νέο πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις, μια νέα αρχή σε νέα βάση την κατάλληλη χρονική στιγμή», πρόσθεσε.

Ο κόσμος να χαλάσει το ωράριο δεν αλλάζει

Την αγανάκτησή του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκου, για ένα αρνητικό περιστατικό που συνέβη πριν από λίγες ημέρες με ένα κρουαζιερόπλοιο στη Ρόδο. Το κρουαζιερόπλοιο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 7 το απόγευμα αλλά η πλοηγική υπηρεσία, επειδή η βάρδια έληγε στις 6.30, έκανε σαφές στον καπετάνιο του και στον τουριστικό πράκτορα ότι θα πρέπει να φύγει στις 6.30, αλλιώς δεν θα υπήρχε σκάφος για να επιστρέψει πίσω ο πιλότος. Σχολιάζοντας το γεγονός, ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε ότι «αυτή η χώρα με αυτές τις λογικές και αυτές τις νοοτροπίες και τις πρακτικές είναι μια χώρα που θα πτωχεύσει με πολύ μεγάλο θόρυβο και θα αφήσει δυστυχισμένο όλο τον λαό της». Και συνέχισε: «Είναι ανεπίτρεπτο, ανήθικο και απαράδεκτο το νησί που έφερε την κρουαζιέρα στην Ελλάδα, η Ρόδος, να πνίγεται σε μια κουταλιά νερό στο μισάωρο του πλοηγού ή του πιλότου».

Με επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ θα στηρίξει η ΔΕΠΑ τον στρατηγικό της σχεδιασμό για επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και σε νέες περιοχές της χώρας. Στελέχη της επιχείρησης υπογραμμίζουν την ευρωστία της, σημειώνοντας ότι τα EΒΙΤDA διαμορφώθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του έτους στα 121 εκατ. ευρώ και ότι ο δανεισμός της είναι μηδενικός.

Ραντεβού Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, χωρίς Ρέντσι

Την Τετάρτη πρόκειται να συναντηθούν στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολαντ, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Στους συμμετέχοντες δεν συμπεριλαμβάνεται ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. Η εξέλιξη φαίνεται να επιβεβαιώνει τις διαφορές της ιταλικής κυβέρνησης με εκείνες του Παρισιού και του Βερολίνου, σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, την ανάγκη να ξεπερασθεί η πολιτική της λιτότητας και τα κύρια αποτελέσματα της συνόδου της Μπρατισλάβας.

Η Forthnet αναδείχθηκε πάροχος σταθερής τηλεφωνίας

Σημαντική κίνηση χαρακτηρίστηκε η ανάθεση στη Forthnet του δικαιώματος παροχής καθολικής υπηρεσίας σταθερής τηλεφωνίας στη χώρα μας. Η εταιρεία ωστόσο ανέλαβε την υπηρεσία… παίζοντας εν ου παικτοίς. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ΟΤΕ είδε μάλλον ευχάριστα το γεγονός πως η ανταγωνίστριά της εταιρεία αναλαμβάνει το συγκεκριμένο έργο. Και παρόλο που τόσο ΟΤΕ όσο και η Cosmote είχαν δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό που διενήργησε η ΕΕΤΤ, τελικά καμία από τις δύο δεν κατέθεσε προσφορά. Το αποτέλεσμα ήταν ο μειοδοτικός διαγωνισμός να κλείσει στο αρχικά υποβαλλόμενο τίμημα της Forthnet.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή