Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «κόκκινο» έκλεισαν χθες οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, λόγω φόβων για τις συνέπειες του αμερικανικού προστίμου των 14 δισ. δολαρίων εις βάρος της Deutsche Bank. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx-600 έκλεισε στο χαμηλό εβδομάδας με ημερήσιες απώλειες 1,6%. Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν, επίσης, μετοχές και άλλων τραπεζών που δεν έχουν ακόμα καταλήξει σε συμβιβασμό για τον ρόλο τους στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Με απώλειες κινήθηκαν, επίσης, οι αμερικανικοί δείκτες Dow Jοnes και S&P 500, χάνοντας περίπου 0,7% λίγο πριν από το κλείσιμο.

Οι μετοχές των Wells Fargo και Citigroup υποχωρούσαν 0,6%. Ο δείκτης Dax και ο γαλλικός δείκτης Cac-40 διολίσθησαν κατά 2,19% και 1,8%, αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης FTSE-100 στο Λονδίνο έχασε το 1,32% της αξίας του. Οι τιμές του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη και του Μπρεντ στο Λονδίνο ήταν πάνω από 3,4% στα 46,12 δολ. και στα 47,48 δολ. το βαρέλι, αντίστοιχα, χάρη στα σενάρια που θέλουν τα ισχυρότερα κράτη στην παραγωγή «μαύρου χρυσού» να συμφωνούν σε «πάγωμα» της προσφοράς τους. H στερλίνα υποχώρησε στο 1,1518 ευρώ, με πτώση 0,3%, προσεγγίζοντας τα χαμηλά επίπεδα μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, επειδή επικρατεί ανησυχία για τον τρόπο που θα αποχωρήσει η Βρετανία από την Ε.Ε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή