Γυναίκες, το ισχυρό φύλο στον κόσμο της μόδας

Γυναίκες, το ισχυρό φύλο στον κόσμο της μόδας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον κόσμο της μόδας φαίνεται ότι το ωραίο φύλο είναι και το ισχυρό καθώς, όπως επισημαίνει πρακτορείο μοντέλων στη Νέα Υόρκη, συχνά οι αμοιβές των ανδρών υπολείπονται σημαντικά αυτών που εισπράττουν οι γυναίκες συνάδελφοί τους. Ο άνδρας συνήθως λαμβάνει το 75% των χρημάτων που θα πάρει κάποια γυναίκα μοντέλο. Η Ελίζαμπεθ Ρόουζ, επικεφαλής του τομέα ανδρών στο πρακτορείο Premier που ανέδειξε ανάμεσα σε πολλές άλλες τη Ναόμι Κάμπελ και τη Σίντι Κρόφορντ, επισημαίνει ότι πρόκειται για τον μοναδικό χώρο επαγγελματικής δραστηριότητας όπου οι άνδρες αμείβονται λιγότερο από τις γυναίκες, χωρίς βέβαια αυτό να είναι σημάδι της γυναικείας χειραφέτησης. Ενα μοντέλο μπορεί να εισπράξει περίπου 40 χιλιάδες ευρώ για να εμφανιστεί σε κάποια μεγάλη επίδειξη. Ενας άνδρας μοντέλο που θα εμφανιζόταν στην ίδια επίδειξη δεν επρόκειτο να πάρει περισσότερο από 10 χιλιάδες ευρώ.

Καθώς πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, τα μοντέλα που εργάζονται υπό την Ελίζαμπεθ ετοιμάζουν τις αποσκευές τους για το Μιλάνο και το Παρίσι. Οπως επισημαίνει, η κατάσταση φαίνεται να βελτιώνεται, καθώς οι διαφημιστές αναζητούν και αγόρια μοντέλα. Μέχρι τώρα ισχυρίζονταν ότι έδιναν περισσότερα χρήματα στις γυναίκες επειδή ξοδεύουν περισσότερα, αλλά αυτό είναι κάτι που αλλάζει. «Ολο και περισσότεροι άνδρες μοντέλα χρησιμοποιούνται για τις διαφημίσεις καλλυντικών. Αλλωστε οι άνδρες γενικότερα έχουν αρχίσει να προσέχουν περισσότερο τον εαυτό τους ήδη από τη δεκαετία του 2000», καταλήγει η Ελίζαμπεθ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή