Αμερικανοί πιστεύουν ότι οι Ρώσοι βομβάρδισαν ανθρωπιστική αποστολή στη Συρία

Αμερικανοί πιστεύουν ότι οι Ρώσοι βομβάρδισαν ανθρωπιστική αποστολή στη Συρία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την Δευτέρα πομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη βόρεια Συρία.  Η  Ρωσία αμφισβητεί ευθέως τον ισχυρισμό αυτό, αναφέροντας ότι δεν βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας υπέβαλε αίτημα για σχόλιο σχετικά με τον ισχυρισμό των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πηγές του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών , για την κυβέρνηση Ομπάμα, αυτή η επίθεση υπονομεύει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τη Μόσχα καθώς δεν τηρούνται οι υποχρεώσεις της συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός στην Συρία. 

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι κατά την συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών είπε ότι συριακές δυνάμεις ήταν προφανώς υπεύθυνες για την ασφάλεια της πομπής στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άτομα.

Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι οι ρωσικές και συριακές κυβερνήσεις γνώριζαν εκ των προτέρων για την αυτοκινητοπομπή των 31 φορτηγών και όφειλαν να εξασφαλίσουν την ασφαλή του διέλευση από την περιοχή. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή