Επεισόδιο στην Βουλή: Ποιός ήταν ο Ζοζέ Σαραμάγκου που είχε στο φυλλάδιο η ΛΑ.Ε

Επεισόδιο στην Βουλή: Ποιός ήταν ο Ζοζέ Σαραμάγκου που είχε στο φυλλάδιο η ΛΑ.Ε

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος…» έγραφε το απόσπασμα από το βιβλίο του Σαραμάγκου που πέταξαν σήμερα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας, στελέχη της ΛΑ.Ε με κύριους εκφραστές τον Στάθη Λεουτσάκο και τον Θανάση Πετράκο. Τα στελέχη της ΛΑ.Ε πέταξαν τα φυλλάδια μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

Το απόσπασμα είναι του Ζοζέ (Ιωσήφ) ντε Σόζα Σαραμάγκου, ο οποίος ήταν Πορτογάλος συγγραφέας, ποιητής, σεναριογράφος και δημοσιογράφος, τιμημένος με Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Η νοοτροπία στα έργα του είναι η έντονη αλληογορία και γενικά παρουσιάζουν ανατρεπτικές όψεις πάνω στα ιστορικά γεγονότα, δίνοντας έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα. Ο Σαραμάγκου ίδρυσε το Εθνικό Μέτωπο για την Προάσπιση του Πολιτισμού (Λισσαβώνα, 1992) μαζί με τον Αρμίντο Φρέιτας-Μαγκαλιάες και άλλους.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στον Λίβανο το 2006, υπέγραψε μια δήλωση μαζί με άλλους διανοούμενους καταδικάζοντας αυτό που χαρακτηρίζει ως πολύχρονη στρατιωτική, οικονομική και γεωπολιτική πρακτική της οποίας ο πολιτικός σκοπός δεν είναι τίποτα λιγότερο παρά η εξολόθρευση του Παλαιστινιακού Λαού.  Στις Ευρωεκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής αλλά δεν κατόρθωσε όμως να εκλεγεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή