Εκπαιδευτική δράση για μαθητές, στον «Δημόκριτο»

Εκπαιδευτική δράση για μαθητές, στον «Δημόκριτο»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «Δημόκριτος» διοργάνωσε χθες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μια εκπαιδευτική δράση, στο πλαίσιο του εορτασμού της «Βραδιάς του Ερευνητή», με τη συμμετοχή περίπου 2.000 παιδιών, από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν επιλεγμένα εργαστήρια, να συνομιλήσουν με ερευνητές και να ξεναγηθούν σε επιστημονικές δράσεις του μεγαλύτερου ερευνητικού κέντρου της χώρας.

Παράλληλα, σε συνδιοργάνωση με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝΟΑ), οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έλαβαν μέρος σε βιωματική προσέγγιση Ολυμπιακών αθλημάτων, όπως η ξιφασκία, η χειροσφαίριση και η τοξοβολία.

Τα παιδιά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΘΝΟΑ «Κόροιβος», στη διάρκεια του οποίου συζητήθηκε η σημασία της μεταλαμπάδευσης των αξιών του Ολυμπισμού από γενιά σε γενιά, καθώς και η εξελισσόμενη τεχνολογία για τις Ολυμπιακές δάδες.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, μίλησαν ο πρόεδρος του «Δημόκριτου», Δρ. Ν. Κανελλόπουλος και ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, Ισίδωρος Κούβελος. Ο τελευταίος απένειμε το χρυσό μετάλλιο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας στον κ. Κανελλόπουλο, ενώ ο πρόεδρος του «Δημόκριτου» απένειμε στην Ολυμπιακή Ακαδημία αναμνηστικό δώρο και μία έκδοση για την ιστορία του Κέντρου.

(πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή