Ιερώνυμος προς πάσα κατεύθυνση: «Όποιος τα έβαλε με την Ορθοδοξία έχασε»

Ιερώνυμος προς πάσα κατεύθυνση: «Όποιος τα έβαλε με την Ορθοδοξία έχασε»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάθεση να μην ρίξει τους τόνους στην αντιπαράθεση του με την Πολιτεία, αλλά αντίθετα να υπερασπιστεί όσα ο ίδιος θεωρεί ως κεκτημένα, έδειξε ο κ. Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, μιλώντας σήμερα σε μαθητές από το 2ο Γυμνασίου Ορεστιάδος, όπου φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα έστειλε μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες. 

«Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία δεν πωλούνται» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος και πρόσθεσε πως «είναι μερικοί που δεν αγαπάνε την πατρίδα και θέλουν να κάνουν αφελληνισμό και κάποιοι που δεν αγαπάνε την Εκκλησία και θέλουν αποχριστιανισμό».

Ο κ.Ιερώνυμος συνέχισε στην ίδια λογική: «Ό,τι παραλάβαμε, όμως, από τους πατέρες μας, είμαστε υποχρεωμένοι να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, είτε είναι από την πατρίδα, είτε από την Ορθοδοξία. Να ξέρετε, από την ιστορία, ότι όσοι τα έβαλαν με τους δυο αυτούς θεσμούς έχασαν». Κατέληξε δε, πως τα χρόνια που ζούμε «είναι κρίσιμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή