«Buen apetito, από την Ισπανία!»

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Buen apetito, από την Ισπανία!»

Το ξέρατε ότι οι Ισπανοί απογειώνουν τους κεφτέδες με λίγη κανέλα; Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε! Αυτή μαζί με άλλες 100 συνταγές από όλη τη χώρα ανθολογούνται σε ένα βιβλίο που θα πλουτίσει το καθημερινό και το γιορτινό μας τραπέζι. Θα βρούμε όλες τις διάσημες συνταγές για τάπας, παέγια, τορτίγιες, πικάντικα μαγειρευτά, πιάτα με μπακαλιάρο και θαλασσινά, αλλά και διάσημα ισπανικά γλυκά όπως η κρέμα καταλάνα και τα τσούρος με σοκολάτα.

Το τρίτο βιβλίο της σειράς αυτή την Κυριακή 9/10 με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πάρτε μια «γεύση» από τις συνταγές που θα βρείτε στο βιβλίο:

«Buen apetito, από την Ισπανία!»-1

Χοιρινό με λαχανικά

Είναι μια παραλλαγή της συνταγής που έρχεται από την παραδοσιακή αγροτική κουζίνα της κεντρικής Ισπανίας και αποτελεί βάλσαμο για ένα χειμωνιάτικο βράδυ, όταν μάλιστα συνοδεύεται από ένα μεγάλο ποτήρι κόκκινο κρασί ριόχα (rioja).


«Buen apetito, από την Ισπανία!»-2

Ριζότο θαλασσινών

Η παέγια είναι το διεθνές σήμα κατατεθέν της ισπανικής κουζίνας. Προερχόταν αρχικά από τους ορυζώνες στο δέλτα του ποταμού Έβρο (Ebro), στην ενδοχώρα της πόλης Βαλένθια στην ανατολική Ισπανία, αλλά τώρα ανήκει πλέον σε ολόκληρη τη χώρα.


«Buen apetito, από την Ισπανία!»-3

Πατάτες «χήρες»

Πρόκειται για ένα παλιό πιάτο, που το όνομά του σημαίνει «σημαντικές πατάτες», επειδή η ταπεινή πατάτα χρησιμοποιείται ως το κεντρικό υλικό της συνταγής. Συχνότερα όμως ονομάζεται και «πατάτες χήρες» στη σημερινή Ισπανία, επειδή δεν περιέχει κρέας ή ψάρι.


«Buen apetito, από την Ισπανία!»-4

Τσορίθο μαγειρευτό με μηλίτη

Σε αυτό το πιάτο η φρουτώδης οξύτητα του μηλίτη δένει υπέροχα με το πικάντικο τσορίθο.


«Buen apetito, από την Ισπανία!»-5

Μπακαλιάρος με πράσινη σάλτσα

Κλασικό πιάτο της βασκικής κουζίνας, που σήμερα εμφανίζεται σε ολόκληρη την Ισπανία και συνδυάζει το πιο δημοφιλές ψάρι της χώρας, τον μπακαλιάρο, με μια ελαφριά σάλτσα μαϊντανού και φρέσκα λαχανικά.


«Buen apetito, από την Ισπανία!»-6

Εμπανάδας με τόνο

Με καταγωγή από τη Γαλικία, η εμπανάδα (Εmpanada) είναι η ισπανική εκδοχή της πίτας. Θα αποτελούσε σίγουρα ένα χορταστικό σνακ για τους σκληραγωγημένους κατοίκους αυτής της βορειοδυτικής επαρχίας, που είναι γεωργοί και ψαράδες εδώ και αιώνες. Σήμερα η γέμισή της ποικίλλει, αλλά ο τόνος είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εκδοχές.


«Buen apetito, από την Ισπανία!»-7

Αρνάκι με ρύζι από τη Βαλένθια

Παραδοσιακό φαγητό που αρχικά αξιοποιούσε περισσεύματα από το κρέας και το ζουμί από τα ρεβίθια. Όλα τα υλικά βράζουν σε μια κατσαρόλα, εκτός από το ρύζι, που χρησιμοποιεί ζωμό από τα κρεατικά για να γίνει πεντανόστιμο. Απαιτεί αρκετά υλικά και ενδείκνυται για το κυριακάτικο τραπέζι.


«Buen apetito, από την Ισπανία!»-8

Κέικ «Μπράτσo του Τσιγγάνου»

Θυμίζει το αφράτο ρολό των σουίς ρολ, αλλά είναι γνωστό σε όλη την Ισπανία με το όνομα «μπράθο δε χιτάνο» (Brazo de Gitano) και είναι το αγαπημένο γλυκό των εορτών στη Βαρκελώνη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή