Πρόσωπα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 1997 όχι μόνον είχε κερδίσει το βραβείο Μπούκερ αλλά και τη δυναμική μιας εκ των πλέον ανερχόμενων συγγραφέων σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ινδή Αρουντάτι Ρόι (φωτ.) με τον «Θεό των μικρών πραγμάτων» είχε αγαπηθεί από τον δήμο και τους σοφιστές. Ομως έκτοτε, παρότι το όνομά της φιγούραρε κάτω από κείμενα που αφορούσαν πληθώρα θεμάτων, δεν είχε ασχοληθεί ξανά με τη μυθοπλασία. Είκοσι χρόνια μετά επιστρέφει δριμύτερη με ένα καινούργιο βιβλίο που λέγεται «The Ministry of Utmost Happiness». H έκδοσή του θα γίνει προσεχώς και το διεθνές ενδιαφέρον έχει αναζωπυρωθεί.

(…) Είναι ένα από τα μυστήρια της σύγχρονης λογοτεχνίας. Ποια είναι η πραγματική ταυτότητα του ατόμου που κέρδισε τη συγγραφική καταξίωση στην Ιταλία και διεθνώς ως «Ελενα Φεράντε»; Κανένας έως σήμερα δεν μπορούσε να απαντήσει με βεβαιότητα, καθώς το πρόσωπο ήθελε να κρατήσει την ανωνυμία του πίσω από το ψευδώνυμο και τα εξώφυλλα των βιβλίων. Ομως ένας Ιταλός δημοσιογράφος, ο Κλάουντιο Γκάτι, χρησιμοποιώντας κάθε –θεμιτό και αθέμιτο– μέσο, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για την Anita Raja. Ενα από τα τεκμήρια που παρουσιάζει είναι τα αρχεία πληρωμών του εκδοτικού οίκου της Φεράντε.

(…) Τελικά θα γυρίσει; Ή όχι; Διότι δεν είναι μόνον τα εκατομμύρια θαυμαστών σε όλο τον κόσμο αλλά και οι ισχυροί κινηματογραφικοί παραγωγοί που αναρωτιούνται. Ο λόγος για την τρίτη πιο επιτυχημένη ενσάρκωση του Τζέιμς Μποντ, μετά τον Σον Κόνερι και τον Ρότζερ Μουρ, τον Ντάνιελ Κρεγκ. Εκείνος είχε δηλώσει ότι δεν θα ήθελε να επιστρέψει ως πράκτωρ στη μεγάλη οθόνη. Ομως οι παραγωγοί του Τζέιμς Μποντ επιμένουν ότι παραμένει η μεγαλύτερή τους προτίμηση και η πρώτη τους επιλογή.

(…) Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία στην αρχιτεκτονική. Πρόκειται για το RIBA, το έπαθλο που απονέμει το Βασιλικό Ινστιτούτο των Βρετανών Αρχιτεκτόνων. Φετινός νικητής είναι ο Βραζιλιάνος Πάολο Μέντες Ντα Ρότσα, που ξεχωρίζει για τα κτίρια με τον τολμηρό σχεδιασμό και την αγάπη του στο σκυρόδεμα. Σήμερα είναι 87 χρονών και δεν έχει σχέση με τους σταρ αρχιτέκτονες που ξεπήδησαν μετά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή