Επίθεση σε όλα τα μέτωπα από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δακρυγόνα εναντίον των συνταξιούχων, το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2017 και η αιφνίδια έκπτωση του κ. Ισίδωρου Ντογιάκου από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών έγιναν αφορμές νέας κλιμάκωσης της ολομέτωπης αμφισβήτησης που δέχεται πλέον η κυβέρνηση από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, μέσω του κ. Θοδ. Παπαθεοδώρου, κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή να μην πλησιάσουν οι συνταξιούχοι στο Μαξίμου, ενώ επιδιώκοντας να εκθέσει γενικότερα τον τρόπο που λειτουργεί, τον κάλεσε να εξηγήσει στους πολίτες γιατί η Ηρώδου Αττικού παραμένει κλειστή από τότε που εξελέγη. «O “ενοχλημένος” πρωθυπουργός και ο “μετανιωμένος” υπουργός αναζητούν έναν αστυνομικό για να επιρρίψουν τις ευθύνες, αλλά πρόκειται για κακοπαιγμένο θέατρο που δεν αρκεί πλέον ούτε για εσωτερική κατανάλωση», υποστήριξε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Το Ποτάμι από την πλευρά του απέδωσε την ευθύνη της έκπτωσης του κ. Ντογιάκου στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλο. «Πέτυχαν αυτό που επεδίωκαν, αγνοώντας πλήρως τη γνώμη των εισαγγελέων που προ ημερών τον ανέδειξαν σε αυτό το αξίωμα», υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης και κατήγγειλε «καθεστωτικές αντιλήψεις στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που εκδηλώνονται όλο και συχνότερα, υπονομεύοντας ένα από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας».

Η ανακοίνωση του Ποταμιού προκάλεσε την αντίδραση του κ. Παρασκευόπουλου. «Το Ποτάμι επιμένει να χρεώνει στον υπ. Δικαιοσύνης και στην πρόεδρο του Α.Π. μια πειθαρχική απόφαση που λήφθηκε από το ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από δικαστές οριζόμενους με κλήρωση. Πρόκειται για ανακοίνωση-δείγμα αθεράπευτης υποτίμησης των αρμόδιων οργάνων της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, καθώς τα δικαστικά όργανα δεν λειτουργούν με επιδιώξεις, αλλά εφαρμόζοντας κανόνες», απάντησε ο κ. Παρασκευόπουλος. «Παραδόξως ξεχνάει ότι ο ίδιος άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου που με συντριπτική πλειοψηφία είχε επιβάλει μια απλή ποινή επίπληξης στον κ. Ντογιάκο», ανταπάντησε ο κ. Θεοδωράκης προσθέτοντας απαξιωτικά ότι ο ρόλος του κ. Παρασκευόπουλου είναι πλέον «γνωστός στο πανελλήνιο».

Τέλος, το ΚΚΕ σχολιάζοντας το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2017 προέβλεψε ότι θα επιφέρει «νέα επιδείνωση για το εισόδημα και τις ανάγκες των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων, μέσω κυρίως της πρόσθετης φοροληστείας 2,5 δισ. και της πρόσθετης μείωσης των συντάξεων 1,6 δισ.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή