Εύσημα από τον Πιτσιλή στον ελεγκτικό μηχανισμό

Εύσημα από τον Πιτσιλή στον ελεγκτικό μηχανισμό

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγχαρητήρια έδωσε στον ελεγκτικό μηχανισμό για τους διευρυμένους ελέγχους κατά τη θερινή τουριστική περίοδο ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής (φωτ.). Ισως είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής της φορολογικής διοίκησης συγχαίρει το προσωπικό, επισημαίνοντας πόσο καθοριστική ήταν η συμβολή τους τους καλοκαιρινούς μήνες. Οπως αναφέρει ο κ. Πιτσιλής: «Το επιχειρησιακό σχέδιο προληπτικών ελέγχων της φετινής τουριστικής περιόδου έθεσε τον φιλόδοξο στόχο διενέργειας 30.000 ελέγχων σε όλη την Ελλάδα για την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου. Χάρη στην παρακολούθηση και στον συντονισμό των κεντρικών υπηρεσιών, των φορολογικών περιφερειαρχών και των προϊσταμένων των ΔΟΥ και των ΥΕΔΔΕ, κυρίως όμως χάρη στις δικές σας προσπάθειες οι έλεγχοι αυτοί, πολύ πιο απαιτητικοί από τις προηγούμενες χρονιές, ξεπέρασαν τις 30.000».

Χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες ήταν πιο αισιόδοξες από εκείνες που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο και αποδίδονται στο οικονομικό επιτελείο. Συγκεκριμένα, για φέτος το ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη 0,1% αντί ύφεσης 0,3% και για το 2017 ανάπτυξη 2,8% αντί της ελληνικής πρόβλεψης για 2,7%. Εως σήμερα, όταν το ΔΝΤ προχωρούσε στην ανακοίνωση κάποιων προβλέψεων, ήταν συνήθως χειρότερες από εκείνες της ελληνικής πλευράς. Γι’ αυτό και το οικονομικό επιτελείο απαντούσε ότι το ΔΝΤ έχει αποδειχθεί ότι πέφτει έξω στις εκτιμήσεις του για την Ελλάδα. Χθες, φυσικά, δεν υπήρξε κάποια τέτοια ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών. Απομένει να δούμε αν και αυτή τη φορά θα πέσει έξω το Ταμείο.

Ο υπουργός απουσιάζει

Στη Σόφια θα βρίσκεται σήμερα ο κ. Σκουρλέτης, όπου θα έχει συνάντηση με τη Βουλγάρα ομόλογό του Τεμενούτσκα Πέτκοβα για τον αγωγό IGB. Οι κακές γλώσσες, πάντως, συνδέουν την απουσία του από την Αθήνα τόσο με το γεγονός ότι σήμερα διεξάγεται η έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ, με βασικό θέμα τη σύμβαση με την «Αλουμίνιον», όσο και με την κατάθεση στη Βουλή των ρυθμίσεων για το ΕΤΜΕΑΡ, προαπαιτούμενο που έκλεισε και θα φέρει αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και το προαπαιτούμενο για τις δημοπρασίες της ΔΕΠΑ, που φέρεται να ανεβάζει τα ποσοστά στο 17%, δηλαδή πολύ κοντά στο 20% που πίεζαν οι πιστωτές, έναντι του ισχύοντος 10% που υπερασπίστηκε ο υπουργός.

Μάθημα οργάνωσης από Μπανγκλαντές

Στόχος του Μπανγκλαντές είναι η ανάπτυξη της οικονομίας του και η ένταξή του στην κατηγορία των ανεπτυγμένων χωρών το 2041. Eτσι, ο πρέσβης του στην Ελλάδα Jashim Uddin συνάντησε την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και ζήτησε τη συμβολή του υπουργείου για την παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και οργάνωσης τουριστικών επιχειρήσεων. Η κ. Κουντουρά του είπε ότι θα βοηθήσει προς αυτήν τη κατεύθυνση. Αυτό θα πει οργάνωση από το Μπανγκλαντές –να παίρνουμε παραδείγματα και στην Ελλάδα–, σχεδιασμός με ορίζοντα 25ετίας…

Στον «αέρα» οι τουριστικές κρατήσεις για το 2017

Στον «αέρα» βρίσκονται οι πρώτες τουριστικές κρατήσεις που «έφθασαν» για το 2017 από το εξωτερικό σε νησιά των Κυκλάδων της άγονης γραμμής, όπως καταγγέλλουν τουριστικοί επιχειρηματίες, λόγω έλλειψης προγραμματισμού πτήσεων. Τουριστική επιχειρηματίας από τη Μήλο ζητεί για το θέμα την παρέμβαση του υπουργείου Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν οι πρώτες κρατήσεις ξένων για το 2017, αφού το πρόγραμμα των πτήσεων δεν έχει ανακοινωθεί και δεν προβλέπεται βάσει των σημερινών δεδομένων, μέχρι να διεξαχθεί ο σχετικός πλειοδοτικός διαγωνισμός που έχει προγραμματισθεί για τον Δεκέμβριο. Οι πελάτες από το εξωτερικό, σημειώνει, προγραμματίζουν το πλάνο των διακοπών τους όχι την τελευταία στιγμή αλλά πολύ πιο πριν. Αν ο διαγωνισμός δεν γίνει άμεσα, θα κινδυνεύσει η τουριστική οικονομία νησιών της άγονης γραμμής, γιατί οι πελάτες εξωτερικού θα προτιμήσουν άλλες χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή