Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εξέδιδε παράτυπα παροχές ασθενείας

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εξέδιδε παράτυπα παροχές ασθενείας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Ι.Κ.Α., εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που εξέδιδε παράτυπα παροχές ασθενείας, αποκομίζοντας περιουσιακό όφελος σε βάρος του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ.

Συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, από τους οποίους τέσσερις υπάλληλοι του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ., υπάλληλος της Βουλής και τέσσερις ιδιώτες. Στην υπόθεση εμπλέκονται μία ακόμα υπάλληλος και δύο συνταξιούχοι του Ι.Κ.Α. που κατηγορούνται για ψευδή βεβαίωση – νόθευση.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και άμεση συνέργεια στα αδικήματα της πλαστογραφίας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της ψευδούς βεβαίωσης – νόθευσης και της απιστίας σχετικά με την Υπηρεσία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και έπειτα από έρευνες, ανάλυση και αξιολόγηση στοιχείων, διενέργεια ειδικών ανακριτικών πράξεων, εξακριβώσεις και εντοπισμό εμπλεκομένων ατόμων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από το έτος 2012 και κατάφεραν με ιδιαίτερα τεχνάσματα να αποκομίσουν, σε βάρος του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ., τουλάχιστον 180.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, χρησιμοποιώντας τα προσωπικά τους στοιχεία, ως ασφαλισμένοι καθώς και τα προσωπικά στοιχεία άλλων ασφαλισμένων και ενός θανόντα, στα οποία είχαν πρόσβαση λόγω της ιδιότητάς τους, κατόρθωσαν να εκδώσουν παράτυπα, τουλάχιστον 219 παροχές ασθενείας, που αφορούσαν κυρίως αναλώσιμα υλικά. Στη συνέχεια παρέμβαιναν στο Ηλεκτρονικό Σύστημα του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., αντικαθιστώντας τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού του ασφαλισμένου με δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους πιστώνονταν τα χρήματα, ενώ μετά την πίστωση επενέβαιναν εκ νέου, επαναφέροντας τον αριθμό λογαριασμού του ασφαλισμένου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή