ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή κριτική για κυβερνητισμό και αποχωρήσεις στελεχών από το «Πράττω» του Κοτζιά

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την αποχώρησή τους από την Πολιτική Κίνηδη Ιδεών και Δράσης «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά ανακοίνωσαν 14 στελέχη. Σε σχετική επιστολή τους αναφέρονται μάλιστα στον λόγο που τους οδήγησε να πάρουν αυτή την απόφαση, που είναι η μετατροπή της Κίνησης σε ένα «άλαλο» κυβερνητικό παράρτημα - παρακολούθημα της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ., που έχει αναγάγει τον κυβερνητισμό από μέσο σε σκοπό.

Οπως εξηγούν η «ψήφιση σταθερών μνημονιακών μέτρων που ενισχύουν την "αποικιοποίηση" της χώρας, αποτελούν χτύπημα στον πυρήνα της πολιτικής του πρότασης και "αποκαθήλωση" της πολιτικής και ιδεολογικής "ψυχής" του, αφού το "Πράττω" εισήγαγε στον δημόσιο πολιτικό διάλογο την έννοια της χώρας ως "αποικίας χρέους".

Οι αποχωρήσαντες καταγγέλλουν παράλληλα την «έλλειψη στρατηγικής απεγκλωβισμού της από τη θηλιά της λιτότητας και την έλλειψη παραγωγικού σχεδίου οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας και προοπτικής για ένα νέο, δίκαιο κοινωνικό μοντέλο, που έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες στην χώρα».

Οπως τονίζουν «η συνεχιζόμενη φτωχοποίηση των Ελλήνων, η εκποίηση του δημοσίου πλούτου της χώρας, η διατήρηση ή και η αύξηση του χρέους, η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της και το γεγονός, πως η κλεπτοκρατική ελληνική ολιγαρχία παραμένει ουσιαστικά αλώβητη, δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους και αμέτοχους».

Στη συνέχεια αναφέρουν ότι αν και «η συμμετοχή του "Πράττω" στην κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ. έγινε με καλές προθέσεις, αυτό αποτέλεσε την αιτία της πολιτικής αποδυνάμωσής του ως αυτόνομης πολιτικής συλλογικότητας και τελικά ο στείρος "κυβερνητισμός" επικράτησε της πολιτικής και ιδεολογίας και η κριτική απωθήθηκε, με την εμφάνιση μιας ιδιότυπης αντιδημοκρατικής αντίληψης στην εσωτερική του λειτουργία».

Τέλος, εκφράζουν την άποψη ότι η μόνη λύση είναι «η συγκρότηση ενός νέου πολιτικού υποκειμένου από τα σπλάχνα της κοινωνικής οργής και από πολιτικό προσωπικό, που δεν θα είναι ενταγμένο στα "πελατειακά" υπάρχοντα δίκτυα, που σχηματίσθηκαν κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης και αφορούν σχεδόν το σύνολο του σημερινού πολιτικού προσωπικού. Πολιτικό προσωπικό, που θα αποποιηθεί εκ προοιμίου τα ιδιαίτερα προσωπικά προνόμια και την ατιμωρησία, που θα έχει την εμπειρία της παραγωγικής διαδικασίας, τη γνώση, την προοδευτική και πατριωτική συνείδηση, αλλά και τον ρεαλισμό και θα συμπλέει με την κοινή λογική, για την έξοδο από την Αναγέννηση της Ελλάδας».

Επισυνάπεται η επιστολή των στελεχών του Πράττω όπου εξηγούν αναλυτικά τους λόγους της αποχώρησής τους.

Τα μέλη και στελέχη του «Πράττω»:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΙΜΟΣ (μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ)
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ (μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ)
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΜΑΝΙΔΗΣ (μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΡΑΤΤΩ)
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΗΣ (μέλος Συντονιστικής Επιτροπής του Παραρτήματος ΠΡΑΤΤΩ Νέας Ιωνίας)
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΚΟΣ (μέλος Συντονιστικής Επιτροπής του Παραρτήματος ΠΡΑΤΤΩ Νέας Ιωνίας)
ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ (μέλος Συντονιστικής Επιτροπής του Παραρτήματος ΠΡΑΤΤΩ Νέας Ιωνίας)
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΞΕΝΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΕΒΡΕΝΕΖΟΓΛΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΣΑΡΡΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΙΤΑΡΑΣ
ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ