Επικρατεί στα σημεία η Χίλαρι του Τραμπ…

Επικρατεί στα σημεία η Χίλαρι του Τραμπ…

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας μόλις μήνας πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και η Χίλαρι Κλίντον δείχνει να υπερτερεί στα σημεία του Ντόναλντ Τραμπ, ιδιαίτερα μετά τη δημοσιοποίηση ηχογράφησης από το 2005, στην οποία ο Τραμπ, αγνοώντας ότι μαγνητοφωνείται, προβαίνει σε χυδαία σεξιστικά σχόλια, φθάνοντας μέχρι του σημείου να παραδεχθεί ότι αποπειράθηκε να βιάσει γυναίκες που του άρεσαν.

Μετά την επιμελώς προετοιμασμένη και αποφασιστική εμφάνιση της Χίλαρι Κλίντον στο πρώτο εκ των τριών ντιμπέιτ, η οποία της έδωσε τη «νίκη» επί του 70χρονου μεγιστάνα, σειρά είχε το μοναδικό ντιμπέιτ των αντιπροέδρων, στο οποίο οι Δημοκρατικοί δείχνουν να σημείωσαν μία ακόμη επικράτηση. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Βιρτζίνια, Τιμ Κέιν, κατάφερε να στριμώξει τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη της Ιντιάνα, Μάικ Πενς, φέρνοντάς τον πρόσωπο με πρόσωπο με τις πιο αμφιλεγόμενες πλευρές του υποψηφίου προέδρου του. Παρά τη σχετικά επιτυχημένη και καλά προετοιμασμένη παρουσία του, ο Πενς χρειάστηκε να καταφύγει σε αρκετές υπεκφυγές αναφορικά με την πομπώδη προσωπικότητα του Τραμπ, να αναγνωρίσει ότι το πολιτικό ταίρι του έχει φοροδιαφύγει κατ’ επανάληψη από το 1995 και έπειτα και να εκφράσει εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη από τον υποψήφιο πρόεδρό του αναφορικά με τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία και το πρόσωπο του Ρώσου προέδρου, αποκαλώντας τον Πούτιν «μικρό ηγέτη και νταή».

Η επικράτηση του Δημοκρατικού Κόμματος στα ντιμπέιτ δείχνει να έχει και δημοσκοπικό αντίκτυπο, καθώς η δημοσκόπηση που διεξήχθη μετά την πρώτη τηλεμαχία των δύο υποψηφίων προέδρων, δίνει στην Κλίντον προβάδισμα πέντε ποσοστιαίων μονάδων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN, η Κλίντον προηγείται του Τραμπ με ποσοστό 47% έναντι 42%, προβάδισμα που πιστώνεται κυρίως στην καλύτερη προετοιμασία της και στην πιο αρμόζουσα εικόνα της για το προεδρικό αξίωμα. Εξαιρετικά σημαντική για το προβάδισμά της είναι και η διείσδυσή της στον ανδρικό πληθυσμό, καθώς και στους λευκούς ψηφοφόρους χωρίς πανεπιστημιακή εκπαίδευση, οι οποίοι παρότι παλαιότερα αποτελούσαν τον πυρήνα των οπαδών του Τραμπ, σήμερα δίνουν στην πρώην Πρώτη Κυρία προβάδισμα 21 ποσοστιαίων μονάδων στη συγκεκριμένη ομάδα ψηφοφόρων.

Μολαταύτα, στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος δεν κυλούν όλα ομαλά τη συγκεκριμένη κρίσιμη χρονική περίοδο, καθώς οι τελευταίες δηλώσεις του Μπιλ Κλίντον σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Ομπάμα στο υγειονομικό σύστημα της χώρας προκάλεσαν πονοκεφάλους στη σύζυγό του και έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την καμπάνια του αντιπάλου της. Αποκαλώντας το σύστημα υγείας Obamacare «το πιο τρελό πράγμα στον κόσμο» και υπογραμμίζοντας τις πολλαπλές αδυναμίες του κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Φλιντ του Μίσιγκαν, ο πρώην πρόεδρος παρουσίασε μια εικόνα μερικής ενότητας στο εσωτερικό των Δημοκρατικών και ανάγκασε τον Τραμπ να συμφωνήσει, με ειρωνικό τόνο, με τα λεγόμενά του. Πάντως, το ζεύγος Κλίντον έδωσε τέλος στο όλο ζήτημα την Τρίτη, καθώς δήλωσε ότι στηρίζουν το σύστημα ασφάλισης που εισήγαγε ο Ομπάμα, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να υπάρξουν τροποποιήσεις στα πιο αδύναμα σημεία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή