Στους παλμούς της Frieze

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ- ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Η «Καθημερινή» βρέθηκε στα εγκαίνια της Frieze London, που είναι μια από τις σημαντικότερες φουάρ τέχνης στον κόσμο.

Ο καιρός ήταν ασυνήθιστα καλός (δεν είχε κρύο, ούτε έβρεχε), ο κόσμος πολύς και ντυμένος με την τελευταία λέξη της μόδας, και η ατμόσφαιρα ανάμεσα στα περίπτερα ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη.

Οι γκαλερίστες και οι έμποροι προσπαθούσαν εναγωνίως να πουλήσουν στην μετά-brexit εποχή έργα καταξιωμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών.

Με την συμμετοχή 160 γκαλερί από 30 διαφορετικές χώρες (ανάμεσά τους και μια ελληνική, την Breeder), η συνεχής επιτυχία της Frieze δεν έγκειται μόνο στην παρουσία σημαντικών συλλεκτών και εκθετών, αλλά στο ζωηρό ενδιαφέρον του κοινού: κάθε χρόνο περίπου 100.000 φιλότεχνοι επισκέπτονται το γνωστό λονδρέζικο art fair όχι για να αγοράσουν αλλά κυρίως για να δουν τις τελευταίες τάσεις της τέχνης.

H Frieze ιδρύθηκε το 2003 από τους Amanda Sharp και Matthew Slotover, που σήμερα απολαμβάνουν τη φήμη των απόλυτων ροκ σταρ του art world.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή