Φ. Γεννηματά: «Κατηγορούμενος στα λαϊκά δικαστήρια»

Φ. Γεννηματά: «Κατηγορούμενος στα λαϊκά δικαστήρια»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τζάμπα μάγκα που δεν κάθισε καν να ακούσει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που προκάλεσε» αποκάλεσε χθες η Φώφη Γεννηματά τον Αλ. Τσίπρα στη μάλλον σκληρότερη ομιλία που είχε κάνει μέχρι σήμερα στη Βουλή. «Ντρέπομαι για λογαριασμό σας, για το ύφος σας, τα επιχειρήματά σας. Στα λαϊκά δικαστήρια που στήνετε δεν θα είστε ο κατήγορος, αλλά ο κατηγορούμενος, γιατί αυτό είστε ήδη στη συνείδηση του λαού», ήταν μία από τις αιχμηρότερες αποστροφές της, ενώ με τη φράση «δεν έχετε να προσφέρετε πλέον τίποτα δημιουργικό και συναινετικό παρά μόνον διχαστικό λόγο» επί της ουσίας εγκατέλειψε τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ που μέχρι πρότινος επιδίωκε μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής με τη συμμετοχή και της Ν.Δ.

Η κ. Γεννηματά επέλεξε από την αρχή της ομιλίας της να απευθυνθεί σε πρώτο ενικό στον κ. Τσίπρα και να του απαντήσει σε όσα ο ίδιος είχε καταλογίσει στο ΠΑΣΟΚ ότι «βρήκε ξαφνικά στα ταμεία του ξεχασμένα 16 εκατ. ευρώ». «Είμαι πάρα πολύ υπερήφανη και για το όνομά μου και για τη διαδρομή του κόμματός μου και δεν έχετε το πολιτικό και ηθικό ανάστημα να μου –να μας– κουνάτε το δάκτυλο» τόνισε, προκαλώντας τον πρωθυπουργό να κάνει «μπούλινγκ εκεί που τον παίρνει». «Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που μόνο του προκάλεσε τον ανεξάρτητο έλεγχο των οικονομικών του και τον παρέδωσε στη Δικαιοσύνη» είπε η κ. Γεννηματά και αξιώνοντας από τον κ. Τσίπρα να πράξει αναδρομικώς το ίδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ, του επετέθη για την απόπειρά του να εμφανίσει όλα τα κόμματα υπόλογα έναντι των πολιτών. «Χρειάζεται απύθμενο θράσος κ. Τσίπρα για να παρουσιάζεστε ως τάχα προστάτης του δημοσίου συμφέροντος, εσείς που φορτώσατε με 86 δισ. ευρώ τον λαό από την τυχοδιωκτική διαπραγμάτευση του κ. Βαρουφάκη» τόνισε και ως «κληρονομιά που αφήνει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ» απαρίθμησε «τα capital controls, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μια ανακεφαλαιοποίηση αχρείαστη, αλλά και έναν δημοσιονομικό κόφτη που θα είναι μόνιμη δαμόκλειος σπάθη πάνω από μισθούς και συντάξεις».

Εκτενώς, τέλος, αναφέρθηκε η κ. Γεννηματά στη σκανδαλώδη υπόθεση Καλογρίτσα και στη δανειοδότησή του από την Τράπεζα Αττικής. «Την πήρατε ως τράπεζα των μηχανικών και τη μετατρέψατε σε τράπεζα των μηχανισμών του Μαξίμου» υποστήριξε, ενώ σε μια άκρως ειρωνική ατάκα για πρώην «πράσινα» στελέχη που στεγάζει ο κ. Τσίπρας, αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να μπαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ διεφθαρμένοι πασόκοι και να μετατρέπονται σε γνήσιοι Αριστεροί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή