Δ. Κουτσούμπας: Προτάσεις ΚΚΕ για πάταξη της διαπλοκής

Δ. Κουτσούμπας: Προτάσεις ΚΚΕ για πάταξη της διαπλοκής

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κάθε φορά που κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση όλο και περισσότερο συγκλίνουν σε θέσεις και προτάσεις, καταφεύγουν στην αγαπημένη τους συνταγή: τα σκάνδαλα, τη δήθεν πάταξη της διαφθοράς, της διαπλοκής, την υπεράσπιση της Δικαιοσύνης». Με τη διαπίστωση αυτή, ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, χαρακτήρισε «θλιβερή μονοτονία» τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της διαπλοκής. Ο κ. Κουτσούμπας έκανε εκτενή αναφορά στις προτάσεις που έχει καταθέσει το κόμμα του για την πάταξη της διαπλοκής, για ονομαστικοποίηση των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου, για απαγόρευση των εξωχώριων εταιρειών, για έλεγχο του τραπεζικού κεφαλαίου, για κατάργηση φορολογικού, τραπεζικού και άλλων απορρήτων. «Πώς απαντά η κυβέρνηση στις προτάσεις του ΚΚΕ; Τις απορρίπτει», πρόσθεσε. Σε σχέση με όσα ειπώθηκαν κατά τις πρωτολογίες των πολιτικών αρχηγών, υπογράμμισε ότι τα ονόματα που ακούστηκαν είναι πασίγνωστα, έχουν ειπωθεί εκατοντάδες φορές, «δεν μας φώτισαν ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Μητσοτάκης, αναμάσησαν για πολλοστή φορά τα ίδια», τόνισε.

Αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδεις, ο γ.γ. του ΚΚΕ δήλωσε ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπηρετεί την αντιμετώπιση της διαπλοκής «αλλά την αναδιανομή της πίτας ανάμεσα στα παλιά και στα νέα τζάκια, από την οποία να προκύψουν ενδεχομένως και κάποιοι πιο φιλικοί προς την κυβέρνηση». Για την παραπομπή στο μέλλον της δημοπράτησης θεματικών – περιφερειακών αδειών, ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «υποχώρηση μπροστά στους νέους καναλάρχες, αν όχι υπόγεια συμφωνία, για να τους δώσετε χρόνο να εδραιωθούν στην αγορά».

Τέλος, για τις αναφορές σε πόλεμο που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από τους καναλάρχες, τους μιντιάρχες και τους επιχειρηματίες, σχολίασε σκωπτικά «σιγά τα αίματα, κύριοι της κυβέρνησης», και πρόσθεσε ότι η πλειονότητα όλων αυτών έχει την κυβέρνηση «στα ώπα ώπα, γιατί τους κάνετε ακόμα τη βρώμικη δουλειά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή