«Πρωτιά» του ΔΑΑ σε αύξηση επιβατών στην Ευρωπαϊκή Ενωση

«Πρωτιά» του ΔΑΑ σε αύξηση επιβατών στην Ευρωπαϊκή Ενωση

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη μεγαλύτερη αύξηση επιβατικής κίνησης (+19,1%) μεταξύ των αεροδρομίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης εμφάνισε το 2015 ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος». Οσον αφορά τον αριθμό των επιβατών που εξυπηρέτησε, ο ΔΑΑ κατατάσσεται στην 23η θέση, καθώς το 2015 διακινήθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» 18 εκατ. επιβάτες, πλησιάζοντας δηλαδή τον αριθμό των επιβατών του αεροδρομίου «Μαλπένσα» του Μιλάνου.

Στο δίκτυο εσωτερικού οι επιβάτες του ΔΑΑ ανήλθαν σε 6,4 εκατ. επιβάτες. Την ίδια περίοδο οι ταξιδιώτες που κινήθηκαν εντός Ευρώπης άγγιξαν τα 8 εκατ., ενώ οι επιβάτες που κινήθηκαν στις εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης πτήσεις έφτασαν τα 3,6 εκατ. Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία διαθέτουν τα τρία αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη κίνηση στην Ευρώπη σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για το 2015.  Συγκεκριμένα το «Χίθροου» του Λονδίνου καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 75 εκατ. επιβάτες, ακολουθεί το «Σαρλ ντε Γκωλ» του Παρισιού με 65 εκατ. επιβάτες και στη συνέχεια το «Μάιν» της Φρανκφούρτης, στο οποίο διακινήθηκαν 60 εκατ. επιβάτες την περυσινή χρονιά.

42 εκατ. επιβάτες πανελλαδικά

Συνολικά, όσον αφορά την Ελλάδα, τα αεροδρόμια όλης της χώρας εξυπηρέτησαν το 2015 περίπου 42 εκατ. επιβάτες το 2015. Συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά (2014) η αύξηση διαμορφώνεται στο 7,6%. Η μεγαλύτερη κίνηση αναλογεί στους επιβάτες ενδοευρωπαϊκών πτήσεων, οι οποίοι άγγιξαν τα 27,5 εκατ.. Οι επιβάτες των πτήσεων εσωτερικού ανήλθαν το 2015 σε 7,5 εκατ., ενώ όσοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό και ειδικότερα εκτός Ε.Ε. έφτασαν τα 7 εκατ.

Συνολικά στα αεροδρόμια της Ε.Ε. το 2015 ταξίδεψαν 918,3 εκατ. επιβάτες, αύξηση 4,7% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η άνοδος σε σχέση με το 2009 διαμορφώνεται στο 22%, όπως επισημαίνει η Eurostat. Οι ενδοευρωπαϊκοί επιβάτες αποτέλεσαν το 45,2% των συνολικών ταξιδιωτών, ενώ ακολούθησαν οι επιβάτες εξωτερικού (εκτός Ε.Ε.) που αποτέλεσαν το 37,2%. Το μερίδιο των εθνικών αεροπορικών μετακινήσεων περιορίστηκε στο υπόλοιπο 17,6%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή